Avalanşă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ! Vezi cea mai mare alcoolemie

  Weekend-ul care tocmai s-a încheiat le-a adus dosare penale mai multor şoferi din Botoşani care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

  La data de 06.06.2014, în jurul orei 16.10, a fost depistat în trafic, pe strada Libertății din oraşul Darabani, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 47 ani, din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat; acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 07.06.2014, în jurul orei 02.55, a fost identificat în trafic, pe DJ 298, în localitatea Dragalina, județul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Cordăreni, judeţul Botoșani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior acesta a fost condus la Spitalul municipiului Dorohoi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 07.06.2014, în jurul orei 15.30, a fost depistată în trafic, pe DE 58, în comuna Copălău, județul Botoșani, o autoutilitară condusă de un bărbat de 55 ani, din municipiul Botoșani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 08.06.2014, în jurul orei 15.50, a fost oprit în trafic, pe DJ 291 B, pe raza localității Lozna, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din localitate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior acesta a fost condus la Spitalul municipiului Dorohoi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 08.06.2014, în jurul orei 19.15, a fost oprit în trafic, pe DJ 291 C, pe raza localității Iezer, comuna Hilișeu-Horia, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 47 ani, din localitate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior acesta a fost condus la Spitalul municipiului Dorohoi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 08.06.2014, în jurul orei 22.25, a fost oprit în trafic, pe strada Nicole Iorga, din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 26 ani, din municipiul Botoșani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, procedură pe care acesta a refuzat-o. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...