Autovehicule cu documente expirate, descoperite la PTF Stânca!

Autovehicule cu documente expirate, descoperite la PTF Stânca!
Poliţiştii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca două autocamioane Iveco ce tractau remorci, documentele prezentate pentru control fiind expirate.

În data de 07.07.2013, în jurul orei 20.52, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, Valentin B. de 51 de ani, cetăţean român, care conducea un autocamion marca Iveco, ce tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Italia.

La scurt timp, în acelaşi Punct de Trecere a Frontierei s-a prezentat şi cetăţeanul italian Paolo S., de 50 de ani, conducând un autocamion marca Iveco, ce tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Italia. La controlul de frontieră specific poliţiştii de frontieră au solicitat certificatele de înmatriculare şi asigurarea tip carte verde pentru camioane şi remorci.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor emise de autorităţile italiene, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că primul autocamion nu are asigurarea obligatorie, iar remorca acestuia are inspecţia tehnică periodică expirată, iar în cel de-al doilea caz, atât autocamionul cât şi remorca au inspecţia tehnică periodică expirată.

Poliţiştii de frontieră au ridicat documentele şi plăcutele de înmatriculare în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit celor doi bărbaţi dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunerile legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...