Autovehicul cu numere false descoperit de politistii de frontiera

Politistii de frontiera botosaneni au descoperit un cetatean care circula cu un autovehicul cu numere de inmatriculare false. Cetateanului i-a fost intocmit dosar penal pentru comiterea a doua infractiuni.

Acesta a fost depistat cu prilejul unei misiuni de catre un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul PF Stanca. Barbatul se afla cu inca sase persoane la vanatoare, in zona de frontiera.

Cei sapte cetateni, cu varste cuprinse intre 33 si 55 ani, domiciliati pe raza judetului Botosani si Iasi, aveau autorizatie pentru fondul de vanatoare Stefanesti, precum si documentele aferente desfasurarii activitatii de vanatoare, cu exceptia avizului din partea administratiei publice locale si a sefului Sectorului PF Stanca pentru desfasurarea activitatii respective.

De asemenea, s-a constatat ca cele sapte persoane s-au deplasat cu un autovehicul marca Mercedes, inmatriculat in Germania, autovehicul care a trezit suspiciuni politistilor de frontiera in privinta valabilitatii numerelor de inmatriculare
, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, Minodora Racnea.

Dupa verificarea autovehiculului, s-a constatat ca acesta nu figureaza in evidentele din Germania, motiv pentru care s-au extins cercetarile asupra cetateanului Laurentiu F., din Iasi, proprietarul autovehiculului. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca respectivul cetatean a adus masina din Germania, a circulat 60 de zile cu numere de inmatriculare provizorii si, pentru ca si acestea au expirat, a montat numerele de Germania, desi stia ca nu mai sunt valabile de mult.

Drept urmare a celor constatate, lui Laurentiu F. i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare, fapte prevazute si sanctionate de OUG 195/2002.

Cetateanul din Iasi este cercetat in stare de libertate, dosarul urmand a fi inaintat Judecatoriei Saveni. Partenerii de vanatoare au primit amenda contraventionala in cuantum total de 700 lei, pentru lipsa avizului din partea sefului Sectorului PF Stanca de acces in frontiera, a mai adaugat Minodora Racnea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
18

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
123

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...