Autoturisme pierdute pentru trafic de ţigări

Poliţiştii de frontieră botoşăneni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit în cursul zilei de sâmbătă, ascunse sub rezervor precum şi în bagajele personale, mai multe pachete de ţigări, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal.

În data de 10.09.2011, în jurul orelor 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra în ţară Daniela I., cetăţean slovac, în vârstă de 31 ani, pasager într-un autoturism marca VW, înmatriculat în Slovacia.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în bagajele personale cantitatea de 3.200 ţigarete, marca Marlboro, care aveau timbru de Republica Moldova.

Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 700 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei. De asemenea, autovehiculul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, s-a prezentat pentru a intra în ţară Ilie G., cetăţean român, în vârstă de 36 ani, la volanul unui autoturism marca Dacia, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă sub rezervorul de combustibil cantitatea de 3.300 ţigarete, marca Monte Carlo, care aveau timbru de Republica Moldova.

Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 710 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei. De asemenea, autovehiculul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

A trecut Prutul pentru a pescui în Moldova

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre România şi Moldova, peste râul Prut, pentru a pescui în apele teritoriale ale statului vecin.

În data de 09 septembrie 2011, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca au observat un bărbat, de aproximativ 39 de ani, suspect că ar fi trecut frontiera de stat cu barca pneumatică pentru a pescui în apele teritoriale  ale R. Moldova.

Echipajul PF a reţinut persoana, iar pe durata cercetărilor s-a constatat că acesta se numeşte Costel G., are 39 de ani şi este cetăţean român. Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a trecut ilegal frontiera de stat dintre România şi Moldova, cu scopul de a pescui. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
396

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
419

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...