Autoturisme captusite cu tigari pentru piata neagra

Autoturisme captusite cu tigari pentru piata neagra
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, 7 ianuarie, aproximativ 1500 pachete de ţigări, ascunse în autovehiculele şi în bagajele a trei botoşăneni. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 6.700 lei.

În după amiaza zilei de 07.01.2010, în jurul orei 16.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au oprit pentru control un autoturism care circula dinspre Racovăţ spre Dorohoi.

La volanul maşinii, înmatriculate în Botoşani, se afla cetăţeanul român Cristian O., de 37 de ani, domiciliat în Şendriceni. La controlul autovehiculului s-au descoperit 1140 pachete de ţigări, marca Monte Carlo, ascunse în bagajele personale dar şi sub scaunele maşinii.

Cetăţeanul nu deţinea documente de provenienţă pentru ţigările descoperite, declarând că le-a achiziţionat de la persoane necunoscute din localitatea Racovăţ, cu intenţia de a le comercializa în piaţa din Dorohoi. Ţigările, timbrate R Ucraina, au o valoare de 4800 lei, fiind ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost amendat contravenţional de către lucrătorii noştri cu suma de 1500 lei.

O altă captură de ţigări a fost realizată de către poliţiştii de frontieră de la Detaşamentul de Sprijin Operativ, care au oprit pentru control două autovehicule în localitatea Mihăileni. La controlul executat asupra maşinilor, în bagajele celor doi conducători auto au fost descoperite 450 pachete de ţigări, marca More şi Monte Carlo, de provenienţă R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Atât Constantin B., de 48 de ani, cât şi Valentin P., de 42 de  ani, ambii din judeţul Botoşani, au declarat că au cumpărat ţigările din localitatea Mihăileni, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în localitatea Botoşani. S-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei.

Deşi modalităţile de disimulare a produselor ilicite sunt diverse, iar contravenienţii încearcă să înşele vigilenţa poliţiştilor de frontieră prin diverse metode, asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.


Inspector de Politie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
23

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
41

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
47

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...