Autoturisme captusite cu tigari pentru piata neagra

Autoturisme captusite cu tigari pentru piata neagra
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, dar şi în această dimineaţă, aproximativ 1000 pachete de ţigări, ascunse în autovehiculele şi în bagajele a trei cetăţeni. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 4.000 lei.

În data de 16.01.2010, în jurul orelor 02.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control un autoturism care circula dinspre Siret spre Mihăileni.

La volanul maşinii, înmatriculate în Suceava, se afla cetăţeanul român Ştefan S., de 23 de ani, domiciliat în Suceava. La controlul autovehiculului au fost descoperite ascunse în bagaje şi în portbagaj aproximativ 300 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru R. Ucraina. Tânărul nu deţinea documente de provenienţă pentru ţigări, declarând că a cumpărat produsele de la câteva persoane din localitatea Siret în scopul comercializării acestora în Suceava. Ţigările, cu o valoare de aproximativ 1200 lei au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 lei.

O altă captură de ţigări a fost realizată de către poliţiştii de frontieră de la Detaşamentul de Sprijin Operativ, care au oprit pentru control, în dimineaţa zilei de 17 ianuarie, un autovehicul în localitatea Cândeşti. La controlul executat asupra maşinii, în bagajele conducătorului auto au fost descoperite 270 pachete de ţigări, marca Kent, timbrate R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Conducătorul auto, Viorel A., din municipiul Dorohoi, a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în piaţa Botoşani. Lucrătorii noştri au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei, ţigările fiind ridicate în vederea confiscării.

În această dimineaţă, în jurul orei 02.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control un autoturism care circula dinspre Siret spre Dorohoi. Nu mică a fost surpriza poliţiştilor când au constatat că la volanul maşinii se află Cristian O., de 37 de ani, domiciliat în Şendriceni, cetăţean amendat contravenţional în data de 07 ianuarie, cînd a fost prins transportând 1200 pachete de ţigări, marca Monte Carlo, ascunse în bagajele personale dar şi sub scaunele maşinii.
 
La controlul efectuat asupra autovehiculului de către lucrătorii noştri, s-a constatat că atât în portbagajul maşinii cât şi sub banchetă se află 380 pachete ţigări marca Winston, cu timbru R. Ucraina. Cetăţeanul nu deţinea documente de provenienţă pentru ţigările descoperite, declarând că le-a achiziţionat de la persoane necunoscute din localitatea Siret, cu intenţia de a le comercializa în piaţa din Dorohoi. Ţigările, cu o valoare de 1600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost amendat contravenţional de către lucrătorii noştri cu suma de 1000 lei.

Deşi contravenienţii continuă să caute noi metode de disimulare a bunurilor ilicite, asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

Inspector de politie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
2

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
29

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
84

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...