Autoturism și țigări de contrabandă de peste 12.000 de lei, reținute de polițiștii de frontieră în urma unei urmăriri

Autoturism și țigări de contrabandă de peste 12.000 de lei, reținute de polițiștii de frontieră în urma unei urmăriri

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acţiuni, mai multe pachete cu ţigarete de contrabandă şi un autoturism, în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, au organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă, în zona de competență.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 02:30, în localitatea Mihălăşeni, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism suspect a fi implicat în contrabanda cu ţigări. La vederea poliţiştilor de frontieră, şoferul autoturismului a întors brusc maşina, motiv pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului.

Ca urmare a activităţilor poliţieneşti desfăşurate, în scurt timp, au fost depistate două colete cu ţigarete precum şi autoturismul urmărit, în extravilanul localităţii Mihălăşeni. La inventarierea coletelor, a fost descoperită în total cantitatea de 14.400 de ţigarete (720 de pachete), în valoare de 8.640 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării şi autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 de lei. 

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
1746

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...

Noul subprefect al Botoșaniul a depus astăzi jurământul de credință! „Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea...” (foto, video)

Vineri, 12 Aprilie 2024
494

Vineri, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință de către Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani. ...

Instituția din Botoșani unde angajații au ajuns la capătul răbdării. Lider de sindicat: „Înainte era mult mai ușor și mai frumos” (video)

Joi, 11 Aprilie 2024
2698

Problemele cu care se confruntă cei câțiva salariați ai Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) din Botoșani nu sunt de azi sau de ieri, ci de ani buni, doar că abia acum și-au ad...