Autorul articolului din Nature: Nu avem nici un dubiu in ce priveste plagiatul lui Ponta

Autorul articolului din Nature: Nu avem nici un dubiu in ce priveste plagiatul lui Ponta
Quirin Schiermeier, autorul articolului publicat in revista Nature, in care Victor Ponta este acuzat de plagiat, a declarat pentru gandul.info ca nu exista niciun dubiu ca premierul a copiat parti semnificative din teza de doctorat din alte carti. "Plagiatul a fost confirmat de mai multi experti", a declarat Quirin Schiermeier.

"Articolul publicat de mine are la baza documente primite de Nature.com in urma cu o saptamana. Aceste documente contineau informatii potrivit carora parti semnificative ale tezei de doctorat a domnului Victor Ponta erau copiate din alte carti fara citarea corecta", a declarat Quirin Schiermeier.

Autorul articolului mai sustine ca a consultat atat teza de doctorat din 2003 a lui Victor Ponta, cat si cele trei carti despre care se crede ca au fost plagiate. "Am avut la dispozitie teza de doctorat, dar si cartile din care s-a copiat. Aceste documente le-am comparat eu personal, dar ele au fost verificate si de mai multi experti independenti", a precizat Quirin Schiermeier.

Intrebat daca este convins dincolo de orice dubiu ca teza de doctorat a premierului Ponta este un plagiat, Quirin Schiermeier a declarat pentru gandul ca nu are niciun dubiu. "Nu am niciun dubiu privind plagiatul care a fost confirmat de expertii pe care i-am nominalizat in articol", a mai declarat Quirin Schiermeier.

Citeste si Adrian Nastase, conducatorul de doctorat al lui Ponta: "In descrirea unor institutii apar adesea formulari seci, descriptive care, asemenea formulelor matematice, nu pot fi schimbate.

Premierul Victor Ponta a declarat astazi, ca sursa acuzatiilor de plagiat este fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. "Sunt speculatii ale domnului Ponta. Nu pot sa va dezvalui sursele noastre. Ce pot sa va spun este ca nu avem nicio legatura cu mediul politic din Romania", a mai afirmat Quirin Schiermeier.

Reprezentantul Nature.com a mentionat ca revista ar putea publica o continuare a articolului, dar inca nu au luat o decizie editoriala. Autorul articolului a refuzat insa sa transmita documentele pe care le-a consultat. Quirin Schiermeier a mai precizat ca Nature.com a mai publicat articole asemanatoare despre plagiat la nivel inalt. "Am scris despre cazul de plagiat al fostului ministru al Apararii din Germania".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
64

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
128

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...