Autoritatile locale mediaza o noua intalnire intre asociatiile de proprietari si Modern Calor!

O noua intalnire de mediere, dupa ce 9 din cel 70 de asociatii din zona unitara nu au incheiat contracte cu societatea Modern Calor, furnizorul de energie termica in municipiul Botosani! Intalnirea mediata de autoritatile locale va avea loc miercuri, dupa cum a anuntat luni viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

"In cursul zilei de astazi noi trebuie sa primim obiectiunile presedintilor de la asociatiile de proprietari, dar si de la MOdern Calor, apoi le analizam si fixam probabil pentru ziua de miercuri o noua intalnire cu cele doua parti, si atunci vom vedea cine a mai semnat contracte cu Modern Calor. Trebuie pana la urma sa cedeze si presedintii asociatiilor si Modern Calor. Sa se ajunga la un compromis in asa fel incat lumea sa aiba caldura si sa nu mai stea in frig", a spus Florin Ghiorghita.

Saptamana trecuta, noua societate de termoficare nu reusise sa obtina incheierea contractelor pentru furnizarea caldurii de la 13 dintre aceste asociatii de proprietari, astazi figurand pe aceasta lista doar 9 asociatii.

"Contractele cu Modern Calor trebuie semnate, fac un apel la presedintii de asociatie sa colaboreze cu Primaria pentru ca noi am dovedit destula solicitudine si am promis ca ne vom ajuta. Nu-mi permit decat sa va rog sa facem in asa fel incat sa fie multumiti cetatenii. Nu vreau ca noua societate sa porneasca cu stangul si sa nu fie performanta. Ei ca sa functioneze trebuie sa factureze si trebuie sa existe un contract incheiat cu beneficiarii. Suntem undeva la inceput de drum si daca nu colaboram ajungem de unde am plecat. Nu putem sa-i tinem pe oameni in frig", declara saptamana trecuta Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Presedintele Asociatiilor de Proprietari a precizat, in cadrul sedintei de saptamana trecuta, ca inainte sa fie semnate acele contracte cu Modern Calor, asociatiile trebuie sa mai negocieze cu societatea.

"Noi inca nu incheiem deocamdata contractele cu Modern Calor, asteptam sa negociem. Nu inteleg de ce nu incheie cetatenii contractele direct cu Modern Calor si trebuie sa incheie si Asociatiile de Proprietari?", spunea atunci Petrica Butnaru, presedintele Asociatiilor de Proprietari.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
107

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
63

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...