Autoritățile în alertă din cauza E.coli! Controale dispuse la firme din tot județul!

Autoritățile în alertă din cauza E.coli! Controale dispuse la firme din tot județul!
Valul de îmbolnăviri cu bacteria E.coli, care a afectat mai mulți copii din țară, ducând și la decese, a pus în alertă și autoritățile din județul Botoșani.

Prefectul a emis un ordin prin care a dispus controale în unitățile de procesare, distribuire și comercializare a produselor alimentare, fiind vizate în special unitățile care procesează industrial produse alimentare, fiind vorba de procesatori de carne dar și de fabrici de produse lactate.

Controalele sunt făcute de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică și de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Verificările au demarat pe data de 1 martie și vor fi făcute pe tot parcursul lunii, rezultatele ajungând săptămânal pe masa prefectului.

“Cu prilejul acestor controale se are în vederea identificarea posibilelor surse de contaminare, referindu-ne la faptul că Botoșaniul este pe locul trei sau patru într-un clasament al județelor în care există riscul contraminării din diferite surse. Au fost făcute deja controale la procesatori din Dorohoi, Vlăsinești, Botoșani, Roma, Darabani, dar nu s-au constatat deficiențe de natură să pună în pericol sănătatea botoșănenilor", a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta