Austeritate la Zilele Dorohoiului 2010: "Ii invit pe toti dorohoienii sa aiba rabdare anul acesta", spune primarul Alexandrescu

Austeritate la Zilele Dorohoiului 2010: "Ii invit pe toti dorohoienii sa aiba rabdare anul acesta", spune primarul Alexandrescu
Zilele Dorohoiului se transforma anul acesta intr-o manifestare simbolica, in semn de solidaritate fata de cei care in urma cu trei luni si-au pierdut casele, unii dintre ei si rudele, in inundatiile care au devastat orasul.

Un aspect care a contat foarte mult a fost si cel financiar, primarul municipiului Dorohoi precizand ca orasul nu isi permite sa organizeze spectacole de amploare in conditiile in care 350 de familii nu au locuinte iar alte 350 au ramas cu casele avariate.

Cu toate acestea, cateva actiuni, mai mult de factura culturala, se vor desfasura la Dorohoi, insa cu fonduri foarte mici, primarul Dorin Alexandrescu spunand ca municipalitatea se va indrepta tot catre ajutorarea celor aflati in nevointa dupa inundatiile de la sfarsitul lunii iunie.  

"Dorohoi este intr-o situatie deosebita acum, fata de alte orase, si fata de situatia pe care a avut-o in trecut. Preocuparea noastra este de reconstructie a caselor din orasul Dorohoi si de aceea bugetul alocat este foarte, foarte mic, de la CL nu am luat niciun ban. Am organizat numai niste simpozione si niste activitati la nivel local, prin Casa de Cultura. In rest vreau sa initiez niste proiecte de ajutorare  pentru cei aflati in dificultate, in cele trei zile vor fi ajutati prin munca in folosul celor care au avut locuintele afectate, in special tinerii din unitatile de invatamnat sa ajute prin actiuni de curatenie, de igienizare. In acest an nu pot sa-mi permit sa organizez spectacole cand 350 de familii nu au locuinte iar alte 350 de familii fac interventii la locuintele care nu s-au daramat", a spus primarul de Dorohoi.
 
Totodata, Dorin Alexandrescu a facut apel la dorohoieni sa inteleaga situatia, promitand ca pe viitor vor avea parte de adevarate zile de sarbatoare.

"Ii invit pe toti dorohoienii sa aiba rabdare anul acesta, sa dea dovada de solidaritate cu cei aflati in necaz, iar la anul promit ca lucrurile vor intra in normalitate. Sper ca ma voi revansa fata de cetateni intr-un timp cat mai scurt", a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Zilele Dorohoiului vor fi marcate, in acest an, la Casa Municipala de Cultura, unde se vor organiza concursuri intre licee, competitii de poezie si pictura.

Luni, 4 octombrie 2010, in organizarea Primariei Municipiului Dorohoi, a Casei de Cultura a Municipiului Dorohoi si a Bibliotecii Municipale, vor avea loc urmatoarele manifestari:

Ora 12.00, la Casa Municipala de Cultura Dorohoi:
-Expoziţie de pictură Ioan LIVADARU
-Lansare de carte Sculpturi Cantilenice - Aurelian ANTAL
-Rugăciunile noastre toate - Ciprian VOLOC
-Deschiderea BiblioNetului din Dorohoi


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
107

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
120

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1009

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...