Au sustinut licenta, s-au inscris la master, dar au aflat ca abia au terminat anul doi de facultate!

Au sustinut licenta, s-au inscris la master, dar au aflat ca abia au terminat anul doi de facultate!

 Universitatea Al.I.Cuza Iasi  

Debandada din invatamantul romanesc conduce la situatii hilare, dar extrem de grave!

Doua sute de absolventi de la Universitatea Al. I. Cuza, din Iasi, sunt pusi sa se reinscrie la facultate, in anul 3, chiar daca au dat examenele toate, au sustinut licenta, iar unii dintre ei sunt acum la master.

Situatia devine penibila de-a dreptul pentru absolventii care deja au obtinut posturi in invatamant si a caror diploma, acum, nu va mai fi recunoscuta!

Motivul: in anul III de studiu nu au optat pentru o specializare de limba straina! Cei 200 credeau ca au terminat socotelile cu facultatea, dupa ce au sustinut examenul de licenta.

Recent, au fost anuntati de conducerea facultatii ca trebuie sa revina in banca, incepand cu anul III de studiu.

Dupa un an de zile de la terminarea facultatii se hotaraste ca specializarea romana pura (unica specializare) sa nu fie recunoscuta.

Prin urmare, toti studentii care au urmat aceasta specializare sunt chemati sa se reinmatriculeze incepand cu data de 1 octombrie 2009, din nou, in anul 3 de facultate pentru a urma o alta specializare (limba straina).

In anul universitar 2007 -2008 specializarea a fost recunoscuta, ba chiar recomandata de majoritatea profesorilor Facultatii de Litere.

Dupa conducerea Universitatii/Facultatii, toti studentii ar trebui sa-si intrerupa studiile masterale si sa repete anul 3 de facultate, chiar daca si-au luat toate examenele si au dat o licenta pe domeniul respectiv, iar profesorii deja titulari sa-si piarda titularizarea pentru ca diploma nu mai este valabila, spune Neculai Nistor, unul dintre fostii studenti, pentru NewsIasi.

Daca studentii au fost neatenti, acestia vor trebui sa-si repare greselile din trecut. Daca greseala este a institutiei, cu siguranta ca se va gasi solutia cea mai buna, a declarat Dan Stoica, prodecan pe probleme studentesti la Facultatea de Litere din Iasi, citat de Adevarul.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
292

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
360

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
815

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...