Au refuzat să "ardă" 6000 lei la sărbătorile de iarnă!

Au refuzat să "ardă" 6000 lei la sărbătorile de iarnă!
6000 lei din banii publici, care au fost propuşi iniţial pentru un foc de artificii la trecerea dintre ani, au fost redirecţionaţi pentru copiii din Darabani, care vor veni să îi colinde pe edili.

Primăria şi Consiliul Local Darabani au alocat prin rectificare de buget suma de 11000 RON pentru manifestările culturale legate de Sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou. 6000 RON au fost repartizaţi iniţial pentru organizarea unui foc de artificii la trecerea dintre ani, aşa cum se obişnuieşte în toate marile oraşe ale lumii.

Primarul Ghiorghi Burlacu a consultat Consiliul Local cu privire la aceast proiect. Consilierul social-democrat Silviu Barbacariu a fost foarte ferm împotriva propunerii ca această sumă de bani să fie utilizată pentru un foc de artificii de câteva minute, în condiţiile în care ţara arde din cauza sărăciei. Opinia consilierului a fost îmbrăţişată rând pe rând şi de ceilalţi membri ai Consiliului Local. Mai mult, organizarea unui asemenea eveniment implică foarte multă birocraţie şi multiple aprobări şi avize de la instituţiile abilitate ale statului. "Am fost verificaţi doi ani la rând, în urma ultimilor spectacole cu artificii, dacă am respectat legea privind regimul armelor şi muniţiilor", a spus în şedinţa de CL Veronica Zahariea, contabilul şef al Primăriei Darabani.

Edilii locali au decis în final ca suma de bani propusă iniţial pentru focul de artificii să fie alocată colindătorilor şi urătorilor din Darabani, copiilor care vor fi prezenţi la Primărie joi 30 decembrie, la orele 12:00. Astfel, din totalul de 11.000 RON, 3000 RON vor fi cheltuiţi pentru ornamentele necesare înbodobirii oraşului de sărbători, restul de 8000 fiind alocaţi copiilor şi obiceiurilor aferente. Primarul Ghiorghi Burlacu a mobilizat instituţiile de învăţământ din zona oraşului Darabani, pentru a nu se mai lovi cu problemele de anul trecut, când la fel, a vrut să-i răsplătească pe urători, doar că aceştia lipseau cu desăvârşire.

"Anul trecut, copiii din Darabani au fost interzişi politic la Primărie şi nu am mai avut cui să împart banii. Le-am înmânat ulterior aleatoriu oamenilor pe stradă, câte 5 sau 10 lei", a spus primarul Burlacu, scrie darabaneni.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
3

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
217

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
74

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...