Au început înscrierile în competiția care pregătește liceenii să devină viitori programatori de succes

Au început înscrierile în competiția care pregătește liceenii să devină viitori programatori de succes

Competiția Java - Programează în Greenfoot, una dintre cele mai așteptate competiții de programare, a dat start înscrierilor în noul sezon. Organizată anual de Adfaber și sponsorizată de Oracle Academy, competiția reprezintă o oportunitate inedită pentru toți elevii de liceu pasionați de programare orientată pe obiect.

Liceenii au șansa de a învăța bazele celui mai utilizat limbaj de programare din lume, Java, într-un mod distractiv și interactiv și să fie recunoscuți pentru efortul lor, cele mai bune proiecte fiind premiate.

‘‘Competiția atrage de la an la an tot mai mulți elevi participanți tocmai prin oportunitatea pe care o oferă. Încă de pe băncile școlii acești elevi au oportunitatea de a-și descoperi pasiunea pentru programare, de a învăța și de a pune în practică noțiunile teoretice, totul sub îndrumarea unui profesor.’’ a spus Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.

Elevii își pot înscrie echipa în competiție și pot încărca proiectele până pe data de 22 februarie 2021. Echipele înscrise în competiție trebuie să fie formate din doi elevi din clasele IX-XII și un profesor coordonator.

Echipele se pot înscrie accesând următorul link:

http://Au început înscrierile în competiția care pregătește liceenii să devină viitori programatori de succes

Java este cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial și unul dintre cele mai cerute de pe piața muncii. ​Cu ajutorul platformei Greenfoot, elevii învață să pună în practică noțiunile teoretice învățate în școală prin crearea propriului joc sau a unei lecții interactive.

„Pot spune că această competiție mi-a oferit oportunitatea de a mă autodepăşi, de a învăța un nou limbaj de programare şi de a pune în practică diferite concepte. Pasiunea pentru programare am descoperit-o spre finalul clasei a 10-a, cu toate că de mic am fost atras de tehnologie și de inovații; astfel încât în prezent am ajuns să îmi doresc o carieră ca software developer”, spune Turcu Alexandru-Gabriel, câștigător al competiției Greenfoot, ediția 2020Anual, în competiție se înscriu sute de participanți, elevi care își doresc să aplice într-un mod practic noțiunile dobândite în cadrul orelor de informatică.

ADFABER.org este o organizație nonprofit care promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante domenii în care organizația se implică, alături de sănătate.

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy dorește să ajute la dezvoltarea educației IT și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație și oportunități de îmbunătățire a abilităților. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
97

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
604

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
209

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...