Au ajuns în stare gravă la spital, cu degerături!

Au ajuns în stare gravă la spital, cu degerături!
Temperaturile scăzute au început să facă victime la Botoşani. Două persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare gravă după ce au suferit degerături la mâini şi picioare. În starea cea mai gravă este un bătrân în vîrstă de 90 de ani din Carasa.

Acesta locuia singur, neglijat de familie, şi din cauza frigului din casa în care stătea s-a ales cu degerături la picioare.

La unul dintre picioare bătrânul a suferit arsuri extrem de grave, după ce l-a pus pe sobă, pentru a se încălzi.

Medicii ar trebui să îi amputeze picioarele, însă din cauza stării grave în care se află şi a afecţiunilor de care suferă nu poate fi operat.

“Prognosticul este foarte rezervat, pentru că prezintă afecţiuni cardiace şi respiratorii, iar vârsta şi corpul slăbit îi agravează aceste afecţiuni", a precizat Petre Rădăuceanu, medicul şef al UPU-SMURD.

Pe mâna medicilor a ajuns şi un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Dângeni.

Acesta face parte din categoria persoanelor fără adăpost, suferind degerături la mâini si picioare. El a fost internat în spital pe secţia de chirurgie plastică şi recuperatorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
448

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
577

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...