ATENȚIE! Toate radarele vor fi scoase pe şosele, timp de trei zile!

ATENȚIE! Toate radarele vor fi scoase pe şosele, timp de trei zile!

Toate radarele vor fi scoase pe şosele timp de trei zile, începând de astăzi, într-o acțiune a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere. În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, soldate cu decesul a 118 oameni și rănirea gravă a altor aproape 500.

Poliția Română anunță că timp de trei zile toate radarele vor fi scoase pe şosele pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM, precizează Poliția, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, vor fi utilizate şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea șoferilor băuți sau aflați sub influența drogurilor.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, ocupând locul al treilea în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
25

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
35

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
237

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...