Atenție șoferi! Polițiștii rutieri pe urmele vitezomanilor!

Atenție șoferi! Polițiștii rutieri pe urmele vitezomanilor!
Peste 550 de poliţişti vor acţiona, în perioada 01 – 03 mai a.c., pentru ca toţi botoşănenii să petreacă în linişte şi siguranţă minivacanţa de 1 Mai.

În perioada 01 - 03.05.2013, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, în corelare cu Hotărârea Guvernului nr. 79 din 06 martie 2013, pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, sunt anunţate manifestări cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement,care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Astfel, în perioada menţionată toate structurile operative ale inspectoratului vor desfăşura activităţi specifice, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în locurile de pelerinaj, locaţiile turistice şi zonele de agrement.

Peste 550 de poliţişti, din care 420 de la ordine publică, 152 de la poliţia rutieră şi 18 de la investigaţii criminale vor acţiona în zilele de 01, 02 şi 03 mai, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele turistice şi de agrement unde se vor desfăşura manifestări culturale, artistice şi sportive.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 12 tronsoane de drumuri naţionale şi respectiv DE 58, utilizând, în medie, zilnic, 13 aparate radar.

Scopul principal al acestora vizează prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea circulaţiei şi combaterea vitezei excesive.

Pentru a vă petrece vacanţa de 1 Mai în siguranţă, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

• Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate! • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

• Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, mai ales în locurile publice !

• Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi, scopul fiind acela de a vă înşela!

• Păstraţi banii şi valorile pe care le deţineţi în seiful hotelului. Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare unor plăţi curente!

• Refuzaţi să participaţi la jocurile de noroc de pe stradă. Veţi fi întotdeauna păcăliţi şi vă veţi pierde banii! DACA SUNTEŢI VICTIMA UNEI INFRACŢIUNI Apelaţi numai la poliţie! Încercaţi să reţineţi cât mai multe amănunte despre locurile şi persoanele pe care le-aţi cunoscut şi veţi face astfel mai uşoara descoperirea infractorilor şi recuperarea bunurilor dumneavoastră ! ATENŢIE ŞOFERI ! Pentru a evita implicarea în evenimente neplăcute,

• Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului ! • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile concrete de drum, trafic şi meteo !

• Nu uitaţi să vă puneţi centura de siguranţă!

• Pe timpul deplasării adoptaţi o conduită preventivă - depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, care să vă protejeze de implicarea în accidente! DAR MAI ALES, NU UITAŢI ! Este păcat ca soarta şi libertatea vieţii voastre să depindă de consumul de băuturi alcoolice ! NU CONDUCEŢI DACĂ AŢI CONSUMAT ALCOOL!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
137

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
356

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
273

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...