ATENȚIE! Şerveţelele umede pentru bebeluşi, extrem de periculoase

ATENȚIE! Şerveţelele umede pentru bebeluşi, extrem de periculoase
Șerveţelele umede pot fi periculoase pentru sănătatea bebeluşilor, atrage atenţia o asociaţie franceză pentru drepturile cumpărătorilor. Potrivit testelor de laborator, cele mai multe tipuri de şerveţele de curăţat sunt pline de substanţe alergene şi chiar toxice.

Presa franceză relatează că 94% dintre produsele testate de asociaţia QUE CHOISIR au un potenţial nociv pentru bebeluşi. Este vorba despre 26 de tipuri de şerveţele umede şi şase tipuri de lapte de toaletă, care sunt saturate, spun experţii, de molecule alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice.

Unele conţin şi parabeni periculoşi, care pot provoca dereglări endocrine. Altele, precum ,,fénoxyéthanolul", un conservant prezent în 14 mărci de scutece, are efecte toxice asupra ficatului, sistemului reproductiv şi asupra dezvoltării copiilor.

 Asociaţia franceză pentru drepturille consumatorilor QUE CHOISIR atrage atenţia că nici produsele BIO nu sunt ,,sănătoase". De pildă, o marcă prezentată drept BIO, conţinea de 700 de ori mai multe particule periculoase decât restul scutecelor mult mai ieftine.

 Potrivit BFF TV, din totalul mărcilor verificate, doar două NU conţineau niciun fel de substanţe periculoase.

 Asociaţia le recomandă părinţilor să renunţe la produsele cosmetice pentru copii şi să folosească mai degrabă apă şi săpun. De asemenea, face presiuni asupra Comisiei Europene pentru a înăspri legislaţia în domeniu.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
350

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
134

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
403

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...