ATENŢIE, PĂRINŢI! Şi-a dat în judecată părinţii din cauza fotografiilor postate pe Facebook. "Toată viaţa mea a fost fotografiată şi făcută publică"!

ATENŢIE, PĂRINŢI! Şi-a dat în judecată părinţii din cauza fotografiilor postate pe Facebook. "Toată viaţa mea a fost fotografiată şi făcută publică"!
Are 18 ani şi îşi dă în judecată părinţii, care refuză să şteargă sute de fotografii din timpul copilăriei ei postate pe Facebook. Tânăra consideră că unele dintre fotografiile cu ea postate de părinţii ei pe Facebook sunt jenante, scrie site-ul The Local, citat de Agerpres.

"M-am săturat să nu fiu luată în serios de către părinţii mei (...). Ei nu au ruşine şi nici limite şi nu le pasă dacă este o poză cu mine stând pe WC sau goală în leagăn. Toată viaţa mea a fost fotografiată şi făcută publică", se plânge tânăra în ziarul The Local.

Părinţii fetei refuză categoric să retragă imaginile. Tatăl crede că pozele îi aparţin şi nimeni nu-i poate ordona să le elimine.

Acest scenariu este posibil să se repete, pe măsură ce generaţiile "reţelelor sociale" îmbătrânesc. Poliţia naţională a emis un aviz de prevenire adresat părinţilor dependenţi de Facebook care postează fotografii cu copiii lor. Avertismentul pune accent pe importanţa protejării vieţii private a minorilor.

În Franţa, de exemplu, publicarea unei fotografii fără consimţământul persoanei fotografiate poate fi drastic penalizată: 45.000 de euro amendă şi până la un an de închisoare.

În Marea Britanie, un părinte postează aproape 1.500 fotografii ale copilului său pe reţelele sociale până când acesta împlineşte 5 ani, arată un studiu publicat în The Telegraph. 79% dintre părinţii în cauză credeau că imaginile erau private şi nu pot fi văzute de străini. O informaţie care dă frisoane şi dovedeşte că, după 12 ani, condiţiile de utilizare a Facebook rămân în mare parte necunoscute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
658

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
322

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
89

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...