Atenție! Modificări importante pe o șosea periculoasă folosită și de botoșăneni! ”Cei care veneau din Botoșani știau că...”

În urma solicitării venite chiar din partea participanților la trafic, au fost operate modificări importante, astfel că șoferii trebuie să fie extrem de atenți cum circulă pe ruta respectivă.

Atenție! Modificări importante pe o șosea periculoasă folosită și de botoșăneni! ”Cei care veneau din Botoșani știau că...”

   Foto: bzi.ro

Pe drumul DN24C, pe segmentul dintre Popricani și Cârniceni, din județul Iași, sunt trei poduri înguste unde prioritatea trebuie cedată. În trecut, cei care mergeau dinspre Botoșani spre Iași aveau prioritate, dar totul s-a schimbat la 180 de grade, astfel că cei care pleacă dinspre Popricani spre Cârniceni au prioritate pe poduri. Această modificare ar trebui să rezolve o problemă cu un drum județean.

S-au făcut modificări pe DN24C

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și Serviciul Rutier de la Poliția Română au făcut o modificare la circulația pe podurile înguste de pe DN24C.

„Într-adevăr, au mai fost probleme în zonă, accidente, din fericire, nimic grav, dar era o problemă constantă. De obicei, cei care veneau din Botoșani știau că au prioritate până în Iași, nu mai respectau semnul STOP și intrau direct pe drumul național. Cred că după ce a fost făcută modificarea cu prioritatea pe poduri se va rezolva problema”, a precizat pentru bzi.ro Iulian Chirilă, primarul comunei Țigănași.

Modificările făcute pe această șosea periculoasă din Iași ar trebui să reducă incidentele din trafic.

Șoferii care vin dinspre Popricani și merg spre Cârniceni au prioritate să treacă peste poduri, față de cei din sens opus. La intersecția DN24C cu DJ828C, spre Țigănași, șoferii aveau probleme, deoarece nu se respecta un semn de STOP.

„Într-adevăr, au mai fost interpelări cu cetățenii în ceea ce privește situația de pe DN24C. A fost făcută modificarea cu prioritatea pentru porțiunile înguste de pe pod și ar trebui de acum să nu mai fie probleme. În ceea ce privește intersecția respectivă, indicatoarele sunt clare, numai că se crea confuzie din cauza priorității de pe porțiunile următoare. Efectele după modificarea făcută se vor vedea de acum”, au transmis polițiștii din Iași.

”E doar o chestiune de timp până va fi și o tragedie aici”

Oamenii care circulă pe acest drum au făcut sesizare la Serviciul Rutier de la Poliția din Iași, iar răspunsul a fost clar. Conform semnalizării rutiere, cei care circulă pe DJ 282C și pătrund în intersecția cu DN 24C trebuie să acorde prioritate celor care circulă pe acest drum înspre Popricani.

„Cineva dintre noi a făcut și o sesizare la Poliția Rutieră, pentru a explica exact cum se circulă în intersecția respectivă. Ce să vezi, oamenii trebuie să respecte indicatorul de STOP. Au mai venit echipaje de poliție în zonă, însă atunci toată lumea circulă regulamentar. Deci este vorba despre nesimțire, nu este vorba că nu au văzut semnul sau nu știu, pur și simplu, nu vor să respecte legea. Te pun în pericol și pe tine, deoarece intră direct în fața ta și ești nevoit să tragi de volan și intri pe contrasens. E doar o chestiune de timp până va fi și o tragedie aici”, a spus Adrian, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
68

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...

A adolescentă a dispărut de acasă: Sunați la 112 sau anunțați Poliția dacă o vedeți pe Mirabela!

astăzi, 14:02
183

Adolescenta a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Alexuță Mirabela Ionela are 1,50 m î...

25.000 de euro pentru o îmbrățișare. Operația care îi va permite unei tinere mame să-și țină bebelușul în brațe

astăzi, 13:37
193

În lipsa unei operații, scolioza descoperită la o vârstă atât de fragedă i-a afectat întreaga copilărie și adolescență. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care du...