Atenție la pregătirea produselor tradiționale specifice mesei de Crăciun!

 În vederea evitării incendiilor în cazul afumării produselor tradiționale din carne, pompierii botoșăneni recomandă respectarea unor reguli.

 Afumarea preparatelor din carne  specifice mesei de Crăciun este una dintre activitățile specifice desfășurate în gospodăriile botoșănenilor în această perioadă.

Pentru evitarea riscului de incendiu reprezentanții ISU Botoșani recomandă botoșănenilor respectarea unor reguli:

          - afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

 

          - afumătorile trebuie să fie  făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

          - este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

          - afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Europenii îi cer lui Trump să trimită avioane F-35 în România pentru a proteja Ucraina!

astăzi, 10:00

Ţările europene doresc ca preşedintele Trump să desfăşoare avioane de vânătoare americane în România, ca parte a garanţiilor de securitate oferite de SUA pentru a pune capăt...

Preotul care a lucrat la rectitorirea bisericii unde a fost botezat Mihai Eminescu, la ceas aniversar! (Foto)

astăzi, 09:20

Unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din județul Botoșani își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere. Părintele împlinește venerabila vârstă de 70 de ani...

Slujbă de sfințire și Sfântă Liturghie Arhierească la Parohia Orășeni Vale!

astăzi, 09:00

Duminică, 7 septembrie 2025, Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” Orășeni Vale, Protopopiatul Botoșani, va găzdui un important eveniment religios: sfințirea pridvorului și a l...