Atenție la pregătirea produselor tradiționale specifice mesei de Crăciun!

 În vederea evitării incendiilor în cazul afumării produselor tradiționale din carne, pompierii botoșăneni recomandă respectarea unor reguli.

 Afumarea preparatelor din carne  specifice mesei de Crăciun este una dintre activitățile specifice desfășurate în gospodăriile botoșănenilor în această perioadă.

Pentru evitarea riscului de incendiu reprezentanții ISU Botoșani recomandă botoșănenilor respectarea unor reguli:

          - afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

 

          - afumătorile trebuie să fie  făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

          - este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

          - afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii stabiliţi în Spania se pregătesc pentru o noapte fără electricitate. Pana de curent ar putea dura toată săptămâna!

Monday, 28 April 2025

Stare de urgenţă în vestul Europei după o pană uriaşă de curent. Aproape 50 de milioane de oameni din Spania, Portugalia, Andorra şi Franţa sunt afectaţi de blackout. Circulaţia trenur...

Două zile de spectacol în această săptămână: „Vasilache şi Mărioara” la Teatrul „Vasilache”! (Foto)

Monday, 28 April 2025

În această săptămână, botoșănenii sunt aşteptaţi la Teatrul „Vasilache” pentru a  viziona  spectacolul  „Vasilache şi Mărioara”. ...

Autoturism radiat din circulație, descoperit la Vama Stânca!

Monday, 28 April 2025

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Stânca  efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a fost depistat la controlul de frontier...