Atenție la pregătirea produselor tradiționale specifice mesei de Crăciun!

 În vederea evitării incendiilor în cazul afumării produselor tradiționale din carne, pompierii botoșăneni recomandă respectarea unor reguli.

 Afumarea preparatelor din carne  specifice mesei de Crăciun este una dintre activitățile specifice desfășurate în gospodăriile botoșănenilor în această perioadă.

Pentru evitarea riscului de incendiu reprezentanții ISU Botoșani recomandă botoșănenilor respectarea unor reguli:

          - afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

 

          - afumătorile trebuie să fie  făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

          - este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

          - afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - Primiți cu colinda?

astăzi, 10:00

Colindele – vechi ca neamul și mereu vii în sufletul românesc – urcă până „colo sus și mai în sus”, purtând vestea cea bună a Nașterii Domnu...

IȘJ Botoșani la bilanț: Un an al transformării, performanței și colaborării în educația botoșăneană!

astăzi, 09:00

Anul 2025 a fost unul dintre cei mai activi și mai vizibili ani pentru educația botoșăneană, cu rezultate mai bune la examene, cu proiecte dedicate elevilor și profesioniștilor din școli, cu i...

Incendiu, noaptea trecută, într-o gospodărie din județul Botoșani. Pompierii au intervenit de urgență!

astăzi, 08:16

Un incendiu s-a produs, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Bobulești. O anexă a fost cuprinsă de flăcări după ce jarul căzut din sobă a aprins bunurile din interior. Al...