Atenție la pregătirea produselor tradiționale specifice mesei de Crăciun!

 În vederea evitării incendiilor în cazul afumării produselor tradiționale din carne, pompierii botoșăneni recomandă respectarea unor reguli.

 Afumarea preparatelor din carne  specifice mesei de Crăciun este una dintre activitățile specifice desfășurate în gospodăriile botoșănenilor în această perioadă.

Pentru evitarea riscului de incendiu reprezentanții ISU Botoșani recomandă botoșănenilor respectarea unor reguli:

          - afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

 

          - afumătorile trebuie să fie  făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

          - este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

          - afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Aleșii de la județ dezbat, din nou, cum împart banii pentru adăparea animalelor din județul Botoșani!

astăzi, 11:50

După ce în timpul ședinței ordinare aferente lunii iunie consilierii județeni social democrați și liberali s-au contrazis minute în șir pe tema alocării unor sume de bani către UA...

O fetiță de 12 a murit, după ce a căzut din tractorul condus de fratele ei de 16 ani!

astăzi, 11:08

În cursul zilei de vineri, în jurul orei 20:25, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza localității Bosanci, jud. Suceava, a avut loc un eveniment rutier ...

Atenție! Cod Galben de caniculă la Botoșani în următoarele zile!

astăzi, 10:06

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de caniculă pentru județul Botoșani, valabilă de mâine, de la ora 10:00, până marți la aceeași oră. În acest ...