Atentie la literele mici din contractele Casco pentru masinile vechi!

Atentie mare la cumpararea unei polite Casco! O supriza neplacuta se ascunde printre randurile contractului de asigurari, spun soferii care si-au platit aceasta polita ani de-a randul, fara sa fi citit cu atentie contractul.

Acesta prevede ca, in caz de accident daca masina este mai veche de cinci ani, reparatiile nu vor fi platite decat in proportie de 25%.

"Este o nebunie. Daca stiam, nu imi mai faceam Casco, nimeni nu mi-a spus. Pe prima pagina scrie mare Casco, iar undeva scrie mic mic mic "nu mai e Casco", a spus, pentru Pro Tv, un sofer pagubit. Acesta nu este singurul in aceasta situatie.

"Mi s-a spus sa imi iau gandul de la reparatia in service, este o masina veche si nu mai am ce sa fac cu ea, iar cea mai buna solutie pentru mine este Remat-ul", arata un alt pagubit. Pana la urma, firma de asigurari s-a razgandit. "Mi-au dat contravaloarea reparatiei, 1.400 lei", declara acesta.

Sunt defavorizati proprietarii masinilor vechi

Exista o explicatie, spun reprezentantii companiei de asigurari pentru aceasta clauza din contract care ii defavorizeaza pe cei cu masini vechi. "Scopul companiei noastre este de a incheia asigurari facultative pentru masini noi", a declarat pentru Pro Tv Romeo Constantinescu, purtator de cuvant la Euroins.

Intre timp, sute de masini stau blocate in service-uri pentru ca nimeni nu achita factura pentru reparatii. Se pare ca inspectorii de dauna cauta orice motiv posibil pentru a intarzia plata dosarelor de dauna auto, peste 90% din companiile de asigurari intarzie plata facturii, dupa cum spun reprezentantii service-urilor auto.

Astfel ca, pe de o parte asiguratorul intarzie plata facturii, pe de alta parte service-ul umfla factura pentru a incasa mai multi bani. (Ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...