Atentie, indemnizatia de crestere a copilului se recalculeaza doar la cerere!

Atentie, indemnizatia de crestere a copilului se recalculeaza doar la cerere!
Daca pana acum, indiferent de salariul pe care-l realizau, mamicile primeau de la stat 600 de lei ajutor din partea statului pentru a-si creste copilasul, incepand din aceasta luna, ele pot primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

Femeile care primesc deja aceasta indemnizatie pot cere recalcularea drepturilor banesti, daca acest lucru este in avantajul lor.

Pentru noile dosare, se va acorda din oficiu, suma de 600 de lei pentru femeile al caror venit mediu din ultimul an lucrat e mai mic de 600 de lei, sau 85% din venit daca au avut un venit mediu in ultimul an lucrat mai mare de 600 de lei. Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi insa 4.000 de lei.

Indemnizatia se va calcula in functie de media veniturilor nete obtinute de mama (sau de tata, daca el va fi cel care va solicita concediul de crestere a copilului), in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Se iau in considerare orice venituri realizate de mama in ultimul an anterior nasterii copilului supuse impozitarii conform Codului Fiscal.

De aceasta lege vor beneficia chiar si mamele care deja sunt in plata, indiferent ca mai au un an de primit bani de la stat sau o luna. De aceeasi lege vor beneficia si mamicile care au adoptat un bebelus.

Persoanele indreptatite sa beneficieze de indemnizatie de crestere a copilului care nu au depus cererile pana in 31. 12 2008, o pot face in 60 de zile lucratoare de la data de la care se stabileste dreptul conform legii.

Mamicile care depasesc acest termen pierd o luna de zile de plata, dar pot sa-si depuna in continuare dosarele.

Mamele care primesc deja bani trebuie sa obtina o noua adeverinta de la serviciu, pe care sa o depuna la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
92

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
25

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
82

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...