ATENTIE! Hackerii folosesc felicitarile de Crăciun pentru atacuri informatice!

ATENTIE! Hackerii folosesc felicitarile de Crăciun pentru atacuri informatice!
Felicitările de Crăciun primite în căsuţele electronice de mail pot ascunde în spatele lor atacuri ale infractorilor cibernetici, potrivit specialiştilor companiei germane G Data.

"Sărbătorile se situează şi pe lista afacerilor distribuitorilor de spam. Prin urmare, G Data aşteaptă o creştere a numărului de spam-uri cu aromă de Crăciun şi An Nou. Infractorii cibernetici fac uz de e-carduri contrafăcute sau de pagini Web modificate cu e-carduri care au ca scop distribuţia de programe de tip malware, pentru a infecta computerele care le recepţionează cu coduri care execută instrucţiuni independent de voinţa utilizatorului şi ajung să le controleze", sunt de părere experţii IT&C.

G Data avertizează că providerii autentici de felicitări online trec numele complet al expeditorului în câmpul de subiect, iar mail-urile intitulate "de la un prieten" sau "de la un vecin" sau chiar "de la un coleg", trebuie ignorate imediat, fără a fi citite şi trimise în coşul de gunoi pe loc.

O opţiune viitoare pentru a transfera malware pe computerul unui e-card este cerinţa de a actualiza aplicaţia Flash Player, alt software pentru MP3 sau un codec. De îndată ce pagina cu felicitarea a fost apelată, se deschide o fereastră de tip pop-up cu un link de download pentru o actualizare aparentă.

Riscurile de infecţie nu pândesc numai printre cardurile care sosesc, G Data descoperind şi site-uri infectate care trimit felicitări electronice.

G Data Software AG este o companie de software inovativă, care de aproape 25 de ani are o prezenţă puternică pe piaţa internaţională de soluţii de securitate de date (Europa, Asia şi America).

În decursul ultimilor cinci ani, compania a obţinut mai multe premii şi distincţii naţionale şi internaţionale pentru tehnologia DoubleScan, care utilizează două scannere independente pentru detectarea viruşilor, şi OutbreakShield, o soluţie care conferă protecţie instantanee. Sediul central al companiei se află în oraşul german Bochum. (Agerpres)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
76

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
876

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
271

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...