Atenţie cui daţi bani: "Afaceri" pe internet, pe seama unui lăcaş de cult din judeţul Botoşani!

Atenţie cui daţi bani: "Afaceri" pe internet, pe seama unui lăcaş de cult din judeţul Botoşani!
Tinerii, din municipiul BotoÅŸani, au creat un cont pe o reÅ£ea de socializare, cont purtând numele unui lăcaÅŸ de cult, de care s-ar fi folosit ulterior, pentru a pretinde ÅŸi primi, cu titlu de donaÅ£ie, sume de bani de la diverse persoane.

Astăzi, poliÅ£iÅŸtii din comuna SuliÈ›a au fost sesizaÈ›i de către reprezentanÅ£ii unui lăcaÅŸ de cult din judeÅ£ul BotoÅŸani, cu privire la faptul că, în perioada februarie – martie 2015, trei tineri s-au folosit de imaginea acestui obiectiv pentru a obÅ£ine în mod injust sume de bani de la mai multe persoane.

În fapt, s-a stabilit că, în anul 2014, doi tineri, în vârstă de 16 ani ÅŸi respectiv 18 ani, ambii din municipiul BotoÅŸani, ar fi creat, pe o reÅ£ea de socializare, un cont purtând numele lăcaÅŸului de cult, de care s-ar fi folosit ulterior, pentru a pretinde ÅŸi primi, cu titlu de donaÅ£ie, sume de bani de la diverse persoane.

Astfel, în perioada februarie – martie 2015, cei doi tineri au solicitat ÅŸi primit prin transfer interbancar, suma totală de 150 de euro, de la persoane aflate în străinătate.

De asemenea, la data de 12.03.2015, un alt tânăr, de 22 ani, din municipiul BotoÅŸani, a încercat, în acelaÅŸi mod, să obÅ£ină de la o persoană, suma de 200 euro.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracÈ›iunilor de înÈ™elăciune ÅŸi tentativă de înÅŸelăciune, urmând a se propune soluÈ›ie procedurală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
25

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
35

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...