Unghiile false sunt o solutie la care apeleaza adesea femeile, mai ales cele ale caror unghii naturale sunt fragile. Folosite pe o perioada indelungata, extensiile iti afecteaza serios sanatatea unghiilor. Iata cateva dintre pericolele unghiilor false:
1. Subtierea unghiilor naturale
Inainte de aplicarea unghiei false, unghia naturala este supusa unor procedee menite sa faca patul unghial natural mai aderent. Astfel, suprafata unghiei naturale este pilita. Aceasta etapa de pilire subtiaza suprafata unghiei si o face mai sensibila.
In plus, substantele aplicate pe unghia pilita, gen acryl sau gel, ii ataca celulele in profunzime si o fragilizeaza. Practic, din unghie nu va ramane decat un strat foarte subtire si lipsit de rezistenta.
2. Unghia naturala se poate dezlipi sau capata un aspect inestetic
Dermatologii atrag atentia asupra agresivitatii produselor utilizate. In urma unei utilizari prelungite, unghiile false pot provoca la un moment dat dezlipirea unghiilor naturale. Acest efect se produce in momentul in care persoana in cauza incearca sa foloseasca unghiile drept unealta. Chiar si un impact nu foarte puternic poate duce la ruperea, extrem de dureroasa, a unghiei naturale odata cu cea aplicata.
De asemenea, de indata ce unghia naturala incepe sa creasca de la radacina, aceasta capata un aspect inestetic.
3. Infectarea cu ciuperci si bacterii
Unghiile naturale se ingalbenesc adesea. Insa, daca acestea capata nuante maronii sau tente verzi exista riscul sa suferi de onicomicoza. Aceasta infectie este cauzata de o ciuperca care se hraneste cu cheratina, substanta dura a unghiei. Odata sensibilizata de gelul de acryl sau portelan, unghia nu mai poate rezista. Onicomicoza este o afectiune contagioasa.
Un alt tip de infectie, mai rar intalnita, este provocata de bacteria pseudomonas aeruginosa, care se poate dezvolta sub unghiile false. In ambele situatii, se recomanda consultul medical de urgenta.
4. Aparitia eczemelor
Cercetarile au aratat ca produsele de manichiura pe baza de acryl provoaca adesea eczeme de contact. Este vorba de o alergie care se dezvolta la varful degetelor, insa se poate extinde si la alte zone din corp care intra in contact cu zona infectata.
In general, eczema apare intre 48 si 96 de ore dupa aplicarea unghiilor false, indiferent de tip, la persoanele sensibile la produsele folosite. In general, lacurile de unghii sunt responsabile adesea de aparitia acestui tip de alergie.
Potrivit dermatologilor, dupa aplicatii repetate cu gel sau acryl, unghiile au nevoie de trei luni pentru a de reface.
sanatate.bzi.ro
ATENTIE! 4 pericole ale unghiilor false!
Stiri Botosani Wednesday, 2 March 2011 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!
Sunday, 23 February 2025
Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...
Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!
Sunday, 23 February 2025
În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...
În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!
Sunday, 23 February 2025
Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...