Atentat terorist la Paris: Atacatorii au fost identificati - cine sunt criminalii care au ucis 12 oameni

Atacatorii din spatele atentatului terorist de la redactia Charlie Hebdo din Paris, in urma caruia au murit 12 oameni, ar fi doi franco-algerieni intorsi din Siria.

Publicatia franceza Le Point relateaza ca politistii francezi verifica miercuri seara doi suspecti franco-algerieni din Pantin, o surburbie a Parisului unde atacatorii si-au abandonat masina, iar autoritatile le-au pierdut urma.

Barbatii, unul in varsta de 32 de ani, iar altul de 34, s-ar fi intors din Siria in vara anului 2014. In plus, potrivit sursei citate, cei doi ar fi frati.

Unul dintre suspecti a facut parte dintr-o organizatie irakiana care opera in Paris, fiind prins de autoritati in 2008. Barbatul a fost arestat in 2005, in timp ce se pregatea sa plece in capitala siriana Damasc. Organizatia irakiana ar fi recrutat, intre 2003 si 2005, mai multi cetateni francezi, pentru a lupta in Irak, scrie ziare.com.

Al treilea suspect, cel care ar fi condus masina, ar fi un tanar de doar 18 ani, despre care se presupune ca e om al strazii.
Centrul Parisului a fost zguduit, miercuri inainte de pranz, de un atac armat soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de trei persoane mascate si inarmate, care au anuntat ca il "razbuna pe profetul" Mohammed.

Charlie Hebdo este o revista de satira care a publicat, in anul 2012, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mohammed.

Birourile publicatiei au mai fost tinta unui atac, in anul 2011. Atunci, sediul revistei a fost bombardat, dupa ce jurnalistii l-au "numit" pe profetul Mohammed "redactor-sef".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...