Atentat la VIAŢĂ: Botoşănenii se distrează cu apeluri false la 112!

Atentat la VIAŢĂ: Botoşănenii se distrează cu apeluri false la 112!
Inconștiența unor semeni de-ai noștri nu are limite, fiind persoane care din plictiseală sau pur și simplu pentru a se distra sună la 112 și solicită intervenția unui echipaj de ambulanță, inventând tot felul de "urgențe".

Nu de puține ori, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani au fost puse în situația de a ajunge într-un anume loc, unde însă nu au găsit pe nimeni.

Un ultim caz de acest gen s-a petrecut de curând, când un apel la 112 anunța că la Cordăreni este o gravidă cu membranele rupte, fiind chemată o ambulanță. Când au ajuns la locul solicitării, cadrele medicale de pe ambulanță nu au găsit pe nimeni, ba mai mult, în localitate nici nu exista familia care a fost indicată de apelantul la 112.

Ambulanța de la Dorohoi a fost pusă pe drumuri lipsind din stație circa o oră, timp în care ar fi putut fi persoane care să aibă într-adevăr nevoie de ajutor medical și la care să nu aibă cine ajunge în timp util.

Medicul Liliana Mateciuc, directorului Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, susține că cel puțin 10 apeluri fictive se înregistrează lunar către ambulanță.

"Sunt persoane care probabil că se joacă cu apelul pe 112, au mai scăzut în ultimul an comparativ cu anii precedenți, dar avem în jur de zece solicitări pe lună pentru apeluri fictive, în sensul că ne dau solicitarea, punct de reper, dar când ajungem nu găsim cazurile respective. Probabil că stau ascunși pe undeva și râd de echipajul ajuns la fața solicitării. Scoaterea unui echipaj din stație înseamnă să lucrezi cu mai puțin de un echipaj, în condițiile în care noi lucrăm în stația centrală cu șapte echipaje pe 12 ore și rămânem în minus cu un echipaj. Viața unui pacient este pusă în pericol la o astfel de solicitare fictivă", a declarat medicul Liliana Mateciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
39

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
100

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...