Atacaţi pe stradă de câini!

Atacaţi pe stradă de câini!
Au ajuns pe mâna medicilor şi au avut nevoie de vaccinare după ce au fost muşcaţi de câini în timp ce se plimbau pe stradă.

Este cazul mai multor botoşăneni care au ajuns anul acesta la Unitatea de Primire Urgenţe, iar ulterior au fost direcţionaţi către Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Mavromati, cei mai mulţi pacienţi care au avut nevoie anul acesta de vaccin antirabic au fost muşcaţi de câini, majoritatea atacaţi pe stradă, dar sunt şi persoane care au fost muşcate de pisici sau de alte animale..

“De la începutul anului, 239 de persoane s-au prezentat la centrul de vacinare antirabică de pe Secţia de Boli Infecţioase şi au primit vaccin antirabic. În prezent, stocul de vacin este de peste 50 de doze şi s-a luat măsura pentru achiziţia a încă 200 de doze", a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Medicii se aşteaptă ca în perioadă următoare să crească numărul persoanelor care vor avea nevoie de vaccin antrabic, fiind ştiut că pe perioadă de caniculă animalele devin mai agresive. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
7

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
18

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
76

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...