Atacat cu pietre, Eminescu s-a adapostit intr-o magazie, printre sacii cu graunte!

Atacat cu pietre, Eminescu s-a adapostit intr-o magazie, printre sacii cu graunte!
La Hlipiceni, privirile poetului Mihai Eminescu admira de ceva timp sticlele goale si sacii cu porumb care zac intr-o magazie.

Este vorba despre sculptura realizata de un regretat artist de prin partile locului, profesorul George Chihaia, stins din viata in urma cu trei ani.

Dupa moartea artistului, sotia a dat jos bustul poetului de pe soclul din fata casei. Prea il atacau cu pietre copiii zvapaiati de prin sat.

L-am dus in magazie pentru ca vin copiii si dau cu pietre si e pacat. Cand sotul meu a realizat sculptura, a fost considerata cea mai fidela reproducere a chipul poetului. Daca tot a rezistat 30 de ani, nu vreau sa o strice niste copii, a spus femeia.

Primarul localitatii, impresionat de frumusetea si de calitatea operei de arta, a propus femeii sa o expuna in fata Primariei, insa femeia asteapta acceptul baiatului, stabilit in prezent in Munchen, pentru a o instraina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...