Atac dur la viceprimari! "Dacă nu veți reuși să atrageți oamenii, înseamnă că nu sunteți demni de funcția de viceprimar"

Un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Cătălina Lupașcu, privind instituirea unor măsuri organizatorice pentru reglementarea activității în Primăria Municipiului Botoșani, a atras critici dure din partea unor aleși locali.

Prin acest proiect, se recomanda instituirea ședinței de permanență, la începutul fiecărei săptămâni, ca formă de lucru pentru informarea reciprocă și colaborare în rezolvarea problemelor activității curente a autorităților executive, iar la aceste ședințe să participe cei din Executivul Primăriei și șefii compartimentelor din Primărie.

“Cu siguranță dacă ar fi participat la un concurs în toată Țara Românească ar fi luat locul I. Este un proiect care zice că se recomandă. Care este rolul acestor proiecte de hotărâre de Consiliu Local, de ce trebuie dezbătute într-o ședință extrordinară? Mă întreb dacă se va recomada un hall of fame pe holurile primăriei, dacă viceprimarii să aibă tablouri. Dacă va fi așa eu nu doresc să fiu prezent în aceste tablouri", a spus Cosmin Andrei.

Consilierul local a informat-o pe Cătălina Lupașcu că poate să uzeze de toată autoritatea pe care o are în Executivul Primăriei, pentru că atribuțile de viceprimar permit convocarea funcționarilor pe care îi are în subordine pentru a-i prezenta orice situație dorește.

“Dumneavoastră vreți să știți ce se întâmplă în compartimnetele pe care nu le coordonați? De ce doriți această ședință de permanență, poate doriți să o conduceți dvs.", a conchis social-democratul.

În replică, viceprimarul Cătălina Lupașcu a explicat de ce a inițiat acest proiect de hotărâre.

“Domnul viceprimar privește acest proiect cum de altfel cred că și-a privit și activitatea cu mare ușurință și eventual cu decizii luate de unul singur. Această idee de proiect a venit în sensul colaborării, în sensul realizării și armoniei între compartimentele Primăriei Municipiului Botoșani, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune. Este adevărat că nu avem posibilitatea legală să facem acest lucru și atunci am venit cu titlul de recomandare tocmai pentru a atrage atenția că în Primăria Municipiului Botoșani din păcate, din lipsa colaborării, din lipsa unei coordonări în respectarea în conformitatea cu legislația în vigoare apar disfuncții care de altfel ar fi putut fi corectate în cadrul acestor ședințe de permanență", recomandându-i fostului viceprimar să vină în Consiliul Local cu proiecte în interesul cetățenilor, nu doar să apese pe butoane.

La rândul său, consilierul local Florin Ghiorghiță a catalogat inițiativa viceprimarului liberal ca fiind una neserioasă.

“Nu mi se pare un proiect de hotărâre serios, nu mi se pare un proiect de hotărâre care să impună o legislație la nivel local, este doar o recomandare, pe care o putem face verbal primarului. Are dreptate domnul Andrei, autoritatea dată de funcția de viceprimar îți permite să chemi la raport absolut toți șefii din primărie, indiferent că își doresc sau nu, au culoare politică sau nu. În momentul în care nu răspund cerințelor viceprimarului atunci pot fi trimiși la comisia de disciplină. Nu cred că este normal să impunem noi printr-o hotărîre sau să recomandăm să se prezinte luni, la ora 11.00, toți. Nu îi poți obliga", a spus Ghiorghiță.

Acesta a atras atenția că disensiunile dintre cei din Executivul Primăriei afectează și activitatea Consiliului Local, dar și a funcționarilor din Primărie și s-a adresat celor doi viceprimari, Cătălina Lupașcu și Eugen Țurcanu.

“Îmi pare rău că noi, Consiliul Local, suntem transformați la ora actuală într-un fel de bau-bau și ne-ați băgat în acest conflict pe care dvs. îl aveți cu actualul primar al municipiului Botoșani. În condițiile în care nu există o colaborare așa cum ar trebui între primar și viceprimar există o problemă într-adevăr în Executivul Primăriei. Atâta timp cât avem trei arici cu țepii scoși afară există o problemă într-adevăr. Și angajații percep acest lucru. Acest proiect nu este unul serios, nu are ce căuta astăzi aici. În momentul în care veți reuși să atrageți oamenii cu siguranță vor lupta și ptr dvs. Dacă nu veți reuși înseamnă că nu sunteți demni de funcția de viceprimar", a spus tranșant Ghiorghiță.

Într-un final, proiectul de hotărâre propus de viceprimarul Cătălina Lupașcu a fost respins.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...

Peste 140 de botoșăneni sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore!

Tuesday, 8 October 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Proiect de reducere a abandonului: Învățământ hibrid sau online și ore remediale pentru studenții care lucrează!

Tuesday, 8 October 2024

Programul își propune să ofere suport concret tinerilor pentru a absolvi facultatea, precum cursuri în sistem hibrid sau online, recunoașterea creditelor anterioare, sau parteneriate cu...