Astazi se va finaliza ancheta interna de la maternitatea ieseana, in cazul Monicai Neamtu!

Astazi se va finaliza ancheta interna de la maternitatea ieseana, in cazul Monicai Neamtu!

 Dr. Radu Popa  

Ieri, starea de sanatate a Monicai Neamtu, tanara in varsta de 19 ani din Botosani, nenorocita de medicul ginecolog Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, era stationara. Aceasta se afla internata de o saptamana in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, unde a fost dusa in stare critica dupa a treia interventie chirurgicala efectuata la maternitatea ieseana. In continuare tinerei i se administreaza transfuzie cu concentrat trombocitar, un derivat din sange. Tot ieri, conf. dr. Razvan Socolov a precizat ca, dupa finalizarea anchetei interne din maternitate, va avea un punct de vedere.

"Daca este vorba de pacienta din ATI,  va rog sa intelegeti ca nu dau declaratii pana la finalizarea anchetei din spital. Tin legatura cu familia sa vad cum sa o ajut. In rest, vorbiti cu purtatorul de cuvant", a declarat conf. dr. Razvan Socolov, director medical la Maternitatea Elena Doamna. Incepand de astazi, medicul Socolov a intrat in concediu medical, scrie Buna Ziua Iasi.

"Personal mi-am facut datoria"

Seful Clinicii de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Sf. Spiridon a fost solicitat marti, 25 martie, dimineata la maternitate pentru a interveni sa salveze viata tinerei. Monica era dusa pentru a treia oara in sala de operatie, dupa ce cu o zi inainte fusese operata de doua ori. Luni, medicul ginecolog Socolov a operat-o pentru sarcina extrauterina si in timpul interventiei a perforat unul dintre vasele iliace, iar dupa cateva ore a fost solicitat un chirurg generalist, prof. dr. Dan Niculescu, pentru ca starea de sanatate a tinerei s-a inrautatit din cauza unei hemoragii interne, abdomenul era plin cu sange. "Eu am vorbit si cu directiunea. Personal, mi-am facut datoria fata de pacienta si colegii mei. Am rezolvat, asa cum am putut eu. Era o problema grava si cred ca am rezolvat-o. Nu pot sa dau raspunsuri la alte intrebari. M-am deplasat la maternitate impreuna cu asistenta mea de la sala de operatie", a declarat dr. Radu Popa, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara.

Astazi se va finaliza ancheta interna de la maternitate

Ancheta interna de la maternitate nu a fost inca finalizata. Vineri, 28 martie, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, la solicitarea ministrului Sanatatii a efectuat un control la maternitate si a ridicat copii dupa fisele medicale si protocoalele operatorii ale Monicai Neamtu. Toate copiile au fost trimise la Ministerul Sanatatii. "Maine (astazi - n.r.) dimineata o sa cer de la maternitate rezultatele obtinute pana acum in urma anchetei interne. Trebuia sa se discute cu tot personalul medical implicat. Concluziile finale ale anchetei interne vor fi trimise si la minister", a declarat conf. dr. Lucian Indrei, director al DSP Iasi, mai scrie sursa citata.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
311

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
124

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
387

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...