Asistentii personali se lupta in instanta pentru locurile lor de munca!

Asistentii personali se lupta in instanta pentru locurile lor de munca!
Asistentii personali ai persoanelor cu handicap, carora nu le-au mai fost prelungite contractele de munca, isi cauta dreptatea in instanta.

Din lipsa de bani, Primaria Botosani, dar si alte primarii din judet, au renuntat sa mai prelungeasca contractele de munca ale asistentilor persoanelor cu handicap, trecandu-i pe indemnizatie, acestia pierzandu-si statutul de salariati si drepturile aferente.

Dupa ce li s-a spus ca vor trece pe indemnizatie, oamenii au solicitat angajatorilor sa ii reangajeze. Cum raspunsul primit a fost unul negativ, asistentii personali s-au adresat Sindicatului Impact si au cerut sa fie deschise actiuni in instanta.

"Sindicatul Impact a primit termen pe data de 24 mai pentru doi asistenti personali care au solicitat reangajarea la SPLAS Botosani, acest lucru venind in urma raspunsului negativ pe care l-au primit si automat, in termenul legal, am actionat in instanta. Este posibil sa mai fie asistenti personali care atunci cand vor primi raspunsul la solicitarea de reangajare, sa se adreseze pentru a actiona in instanta acesta decizie abuziva de a-i trece pe indemnizatie si de a nu-i lasa cu statutul de asistenti personali profesionisti. Ei vor inapoi statutul de angajati, pentru ca marea lor pierdere aceasta este, cartea de munca", a declarat Nicolae Macovei, presedinte Sindicatul Impact.

In municipiul Botosani, Serviciul Public Local de Asistenta Sociala a decis sa nu mai prelungeasca contractele de munca in cazul a 130 de asistenti personali, acestia fiind trecuti pe indemnizatie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
64

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...