Asistentii maternali, fara bani, dar cu copii mai multi!

Asistentii maternali, fara bani, dar cu copii mai multi!

Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil in cadrul DGASPC

Asistentii maternali profesionisti, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, nu au parte inca de salarii, dar au in schimb parte de copii in plus care au ajuns in plasament.

Meseria de parinte, cea pe care o practica asistentii maternali profesionisti, presupune ca angajatii nu pot refuza un copil, chiar daca statul nu-i plateste.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Botosani, in doar o saptamana institutia mai are spre ingrijire alti cinci micuti, cu varste cuprinse intre cateva luni de viata pana la un an de zile. Acesti copii fie nu au mai fost doriti de parinti, fie provin din familii dezorganizate si urmeaza a fi preluati de asistentii maternali.

"In ultima saptamana am dus cinci copii la asistenti maternali profesionisti, fiind vorba de copii de pana la un an de zile. Pe unii copii, parintii nu i-au mai vizitat la sectia de distrofici, unde erau internati si primariile au demarat anchete sociale, precum ca este nevoie de luarea unei masuri de protectie. Avem si cazuri in care copiii provin din familii dezorganizate, parintii fiind si consumatori de bauturi alcoolice. Cei mai multi provin din mediul rural", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil in cadrul DGASPC.

Cei cinci copii vor trebui luati in plasament de cinci asistenti maternali, dintre cei douazeci de asistenti maternali disponibili, care au doar un singur copil in plasament.

"O parte dintre acesti asistenti maternali au copii cu gradul unu de handicap, si din cauza asta au ramas cu un singur copil. Noi incercam ca acei copii cu gradul unu de handicap sever sa fie redirectionati catre Complexul Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Sfantul Spiridon, unde sa li se ofere servicii specializatie, medicale, de ingrijire, de recuperare. Astfel asistentii maternali vor putea primi cate doi copii sanatosi", a precizat Cecilia Spataru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...