Asistentele medicale pensionate forţat, reangajate la cerere!

Asistentele medicale pensionate forţat, reangajate la cerere!

 Ioan Asaftei  

Asistenţii medicali de la Spitalul Judeţean Mavromati, care au fost pensionaţi fortaţ, au fost reangajaţi pe posturi, la cererea acestora, pe perioadă determinată, după cum susţine Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Asaftei a precizat că de îndată ce Camera Deputaţilor va aproba ordonanţa de urgenţă care deja a trecut de Senat si care care le da posibilitatea asistentilor medicali sa ramana in campul muncii pana la varsta de 65 de ani, indiferent de sex, legea va fi aplicata, persoanele aflate in aceasta situatie urmand sa fie angajate pe perioada nedeterminata.

“A fost o încetare de drept a contractului individual de muncă. Practic, spitalul a fost obligat să pună în aplicare Legea 53 din 2014, care prevedea că asistenţii medicali se pensionează conform prevederilor Legii 263 din 2010, privind sistemul unitar de pensii publice, iar conform Codului Muncii contractul individual de muncă încetează de drept la îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Urmare a apariţiei OUG 23/2014, persoanelor cărora le-a încetat de drept contractul individual de muncă le-au fost încheiate, la cerere, contracte de muncă pe perioadă determinată", a precizat Ioan Asaftei.

Chiar dacă decizia luată de conducerea spitalului în luna aprilie de a dispune încetarea contractelor de muncă în cazul a 74 de asistente medicale a fost aspru criticată, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati a spus că nu s-a făcut altceva decât să se aplice reglementările legale în vigoare, de la acea dată.

“Spitalul apreciază activitatea asistenţilor medicali, recunoaştem că este un deficit de personal, recunoaştem că scăderea vârstei de pensionare riscă să producă un deficit mai mare de personal, dar unitatea a fost obligată să respecte legea", a afirmat Ioan Asaftei.

Citeşte şi:  Vezi ce se intampla cu asistentii medicali de la Spitalul Mavromati, pensionati fortat! DOCUMENT

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, devenit de puțin timp bunic, a murit în Germania chiar de ziua mamei sale!

astăzi, 08:35

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Botoșani, plecat în Germania la muncă. Nu a mai apucat să-și vadă nepoțelul și s-a stins chiar de ziua mamei lui. Mihai Rusu, un bărbat de ...

IPS Calinic în Decalogul Profesorului: ”Sădește cu nădejde în sufletul fiecărui învățăcel bucuria cunoaşterii!”

astăzi, 08:03

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a formulat de Ziua Mondială a Educației un „Decalog al Profesorului” adresat celor care au misiunea de a căl...

Construirea unui nou stadion la Botoșani devine o certitudine. ”Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine!”

astăzi, 07:48

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a declarat după meciul cu Rapid București, câștigat de „roș-alb-albaștri” cu 2-0, că a făcut echipă cu primarul municipiului Boto...