Asistenta din spital, vinovata pentru toate erorile medicale!

Asistenta din spital, vinovata pentru toate erorile medicale!

 Adina Stan  

Doi ani au fost necesari pentru ca Adina Stan (49 de ani), femeia tratată de cancer, deşi era sănătoasă, să fie chemată la Colegiul Medicilor pentru a i se face dreptate. Sătulă de greşelile din sistemul sanitar românesc, Adina este convinsă că şi în cazul ei medicii se vor spăla pe mâini sau vor stabili că vinovată e... asistenta.

Neglijenţa unor cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti a făcut-o pe Adina să treacă prin momente de coşmar. În urmă cu trei ani, analizele ei au fost încurcate la laboratorul unităţii medicale cu cele ale unui alt pacient. Astfel, femeii i s-a spus că are cancer în stadiu avansat. A urmat un tratament dur, cu citostatice, timp de şase luni. "Cine nu a făcut citostatice nu poate să-şi închipuie ce înseamnă asta. Ţi se schimbă viaţa cu totul. Nu ştii ce să îţi doreşti, să ai parte de acest chin, dar să trăieşti mai departe, sau să mori mai repede şi să scapi de toate aceste stări?! Îţi cade părul, ai greţuri, nu te mai simţi om. Citostaticele te dezumanizează total", a povestit Adina calvarul prin care a trecut.

Cei de la spital recunosc eroarea
 
Bucureşteanca a făcut tratament contra cancerului până când a dovedit că ea era de fapt sănătoasă şi doar analizele fuseseră încurcate.

Conducerea Spitalului Sf. Ioan a recunoscut eroarea medicală, dar Adina Stan vrea ca vinovaţii pentru suferinţa ei şi a familiei sale să plătească. Aşa că a depus plângeri la autorităţile competente. "Procuratura a deschis o anchetă, la fel şi Colegiul Medicilor. Însă abia acum, după doi ani de la întâmplare, când eu am făcut vâlvă în presă, m-au invitat să le povestesc ce s-a întâmplat. Mi se pare inadmisibil!", ne-a declarat indignată Adina Stan, care în urmă cu câteva zile a fost la Colegiul Medicilor pentru declaraţii.

«Sunt sigură că vor da vina pe o asistentă»
 
Adina este convinsă că şi în situaţia ei, aşa cum s-a întâmplat în ultima vreme în cazul tragediilor din spitale, vina va fi dată pe o asistentă, care este un simplu angajat ce execută dispoziţiile medicilor. Iar declaraţiile celor din conducerea Spitalului Sf. Ioan, care susţin că o asistentă a încurcat analizele, o revoltă pe femeie.

Când a fost întrebat de reporterii Libertăţii cine e vinovat de drama pe care a trăit-o Adina Stan, dr. Niculae Iordache, directorul medical al Spitalul u i Sf. Ioan, a declarat: "E o greşeală regretabilă. Din ce a ieşit la iveală în urma anchetei care s-a făcut până acum, se pare că Adina a rugat o cunoştinţă care lucra în spital să facă presiuni la laborator pentru ca rezultatele să vină mai repede. Astfel, din grabă, asistenta care a manipulat probele le-a încurcat pe cele ale femeii cu ale unui pacient bolnav de cancer de colon. Abia după ce vom primi concluziile de la Colegiul Medicilor vom stabili şi sancţiunile", a explicat directorul spitalului.

Revoltată, femeia diagnosticată greşit susţine că nu e adevărat. "Aş vrea să fie foarte clar. Nu am făcut niciodată nici o presiune asupra unei asistente medicale care să grăbească obţinerea unor rezultate mai rapide. Efectuasem o histerectomie (n. r. - operaţie de îndepărtare a uterului), iar medicul mi-a recomandat să fac şi o biopsie. Analizele au întârziat şi abia după o lună şi jumătate am aflat că sufăr de cancer ovarian, iar diagnosticul mi-a fost pus de un medic în urma lamelor prelevate! Acum nu mai ştiu în ce curte să arunce pisica. Sunt aproape sigură că vor da vina pe vreo asistentă", a mărturisit indignată Adina.

Va cere despăgubiri materiale şi morale

Tot ce îşi doreşte Adina Stan este să se facă dreptate şi să nu se mai repete o astfel de greşeală niciodată într-un spital din România. În funcţie de decizia procuraturii, Adina va cere despăgubiri materiale şi morale.

În urmă cu cinci ani, şi-a pierdut fata cea mare, din cauza cancerului de piele

În 2007, fiica mai mare a Adinei, Elena, a murit în urma unui cancer de piele. "Când mi-am aflat diagnosticul, ştiam bine cât de devastatoare poate fi evoluţia cancerului şi cât de chinuitor, pentru bolnav, dar şi pentru cei din jur, este sfârşitul. Pentru că, după ce ai îngrijit pe cineva suferind de această boală, de cele mai multe ori incurabilă, mai ales când este vorba de propriul copil, nu mai speri în minuni", a povestit Adina.

Sursa: Libertatea
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
99

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
152

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...