Arsuri la stomac? Dormi pe partea stanga!

Arsuri la stomac? Dormi pe partea stanga!
Oricat ar parea de ciudat, mai multe studii au aratat ca in cazul in care te confrunti cu arsurile la stomac, ce pot cauza chiar insomnii, a dormi pe partea stanga ajuta.

Cei care sufera de arsuri cronice ale stomacului stiu ca a dormi in aceste conditii nu este deloc simplu. In cazul in care adorm in pozitia gresita, senzatia devine chiar mai apasatoare, fiind reteta perfecta pentru insomnie, conform The New York Times.

Cercetarile recente au demonstrat insa ca a dormi pe partea stanga face ca gravitatia sa rezolve o parte din problema, ameliorand senzatiile neplacute, scrie ziare.com.

Cel mai recent s-a demonstrat ca acesta "miscare" are efect in cadrul unui studiu publicat de The Journal of Clinical Gastroenterology, unde mai multi voluntari sanatosi au consumat mancaruri grase, pentru ca arsurile sa isi faca aparitia.

Imediat dupa masa, unii dintre ei au dormit pe o parte, altii pe cealalta, fiindu-le masurata aciditatea esofagului si confirmata astfel banuiala ca a dormi pe partea dreapta face ca arsurile sa devina si mai puternice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
15

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
14

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
52

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...