Arosoaie a promovat un proiect de hotarare care nu respecta legea. A mizat pe “sentimentele” colegilor!

Arosoaie a promovat un proiect de hotarare care nu respecta legea. A mizat pe “sentimentele” colegilor!
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Mihai Arosoaie, a promovat, miercuri, in sedinta de Consiliu Judetean, un proiect de hotarare care era in afara legii. Este vorba despre proiectul privind impartirea sumei de 1 milion de lei, din fondul de rezerva al judetului, catre un numar de 25 de localitati din judet, conduse de primari PSD.

Desi a stiut inca de la bun inceput ca proiectul nu respecta legea, Mihai Arosoaie a mizat pe “sentimentele" consilierilor judeteni. Si a anuntat ca nu renunta.

“Vom repune acest proiect, in ideea in care domnul presedinte o sa aiba sentimente mai bune despre o treime din locuitorii judetului Botosani, pentru ca este vorba de 25 de localitati. Voi cere o analiza a fondului de rezerva din 2008 si pana in 2010 si modul cum au fost cheltuiti si o sa expun public in sedinta de luna viitoare a Consiliului Judetean si din care se vede clar ca dumnealui a dat pentru proiecte bani din fondul de rezerva", a spus Mihai Arosoaie.

Nici macar partenerii de alianta nu au sustinut acest proiect, si au votat impreuna cu PDL, pentru scoaterea de pe ordinea de zi. “Am spus ca vom sustine proiectul in conditiile in care el respecta legislatia in vigoare. Acest lucru a dovedit inca o data faptul ca proiectul nu respecta nici Legea administratiei publice locale si nici Legea finantelor publice", a mentionat vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu.

Despre decizia liberalilor, Mihai Arosoaie a spus: “PNL a considerat si a votat in consecinta. Acest proiect nu avea pe raportul de specialitate o viza pozitiva, ci negativa, iar conform legii, intr-adevar, fondul de rezerva poate fi antamat numai la initiativa ordonatorului principal de credite. Am stiut lucrul acesta, dar am crezut ca si ceilalti considera ca pot fi ajutate comunele judetului Botosani".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...