Aron Balan, gazduit (doar) temporar de stat!

Aron Balan, gazduit (doar) temporar de stat!
Chiar daca saptamana trecuta politistii anuntau o captura de soi, asteptata de toata lumea, si anume adapostirea lui Aron Balan intr-un centru al statului, se pare ca minorul infractor are din nou liber la masinile botosanenilor!

Potrivit celor relatate astazi de reporterii Tele M, Aron Balan si-a terminat sejurul in Spitalul de Neuropsihiatrie, el fiind lasat in libertate dintr-un motiv foarte simplu: a fost dus in centru doar temporar, pentru a fi expertizat.

Asta chiar daca insusi seful Politiei, Viorel Serbanoiu, anunta saptamana trecuta ca infractorul de 14 ani este pazit de oamenii legii. Potrivit surselor din Politie, privarea de libertate va fi posibila doar in baza unei sentinte definitive si irevocabile, data de instanta.

In prezent minorul in varsta de 14 ani, cunoscut pe raza municipiului ca urmare a furturilor din auto comise in mod repetat, se afla in prezent in stare de libertate motivat de faptul ca legislatia penala nu permite la ora actuala o masura privativa de libertate fata de acesta pentru infractiunea de furt calificat", a precizat, pentru Tele M, Manuela Ieremie, purtator de cuvant IJP.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie, in prezent, pentru un numar insemnat de fapte comise de Aron Balan, cercetarile au fost definitivate, iar dosarul a fost inaintat Parchetului.

Aron Balan este cel mai versat hot din ultimii ani din Botosani, el avand la activ sute de furturi, in special din masinile de lux, pagubele produse fiind insemnate.

Printre victimele lui Aron Balan se afla vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Gabriel Oprisanu, magistrati, politisti si oameni de afaceri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
582

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...