Arme si munitii detinute ilegal, descoperite si ridicate de catre politistii botosaneni

Politistii din orasul Saveni s-au sesizat sambata, in urma unor date obtinute anterior, cu privire la faptul ca C. Georgina, de 24 de ani, din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrameni, judetul Botosani, detine ilegal la domiciliu o carabina cu aer comprimat de calibrul 4,5 mm, de fabricatie Spania, marca AUTUMO, si 67 de alice din plumb, marca GAMO, calibru 4,5 mm.

"Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca arma si munitia aferenta au fost cumparate de suspect la data de 29.01.2009, din orasul Pombal - Portugalia si introduse in tara la 08.02.2009, fara a fi declarate la vama. Arma si munitia au fost ridicate de catre politisti, suspectul fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

O alta arma detinuta ilegal, respectiv un pistol cu aer comprimat marca WALTHER CP 99, a fost ridicata de catre politistii botosaneni in dimineata de duminica de la suspectul V. Alin, de 22 de ani, din municipiul Botosani.

Astfel, in noaptea de 07/08.03.a.c., in jurul orei 02.20, politistii Serviciului AEST, s-au sesizat din oficiu ca la un restaurant din municipiul Botosani se afla un grup de tineri sub influenta bauturilor alcoolice, iar unul dintre acestia detine asupra sa o arma.

In urma interventiei organelor de politie a fost depistat suspectul V. Alin, asupra caruia, la perchezitia corporala, a fost gasit un pistol cu aer comprimat, marca WALTHER CP 99, arma neletala detinuta fara a fi autorizat in acest sens.

Si fata de V. Alin se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...