Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

Există interes pentru posturile scoase la concurs de Armata Română, dar peste jumătate dintre candidați nu trec examenul.

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

   Foto: Facebook / Recrutare MApN

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concurs au rămas vacante.

Procesul de recrutare-selecție s-a desfășurat în perioada februarie-aprilie 2024 și din totalul de 5.093 posturi scoase la concurs, doar 2.626 au putut fi ocupate de candidați admiși. Interesul există însă în rândul tinerilor din România, numărul total de candidați fiind de 6.448, dintre care 20% femei.

Cele trei probe de admitere, evaluarea fizică, psihologică și medicală au fost însă suficient de dificile pentru a duce la respingerea a peste 3.800 de candidați.

Doar 40% dintre candidați au reușit să treacă toate cele trei probe.

Cea mai dificilă s-a dovedit evaluarea fizică, unde aproape un sfert dintre candidați au picat. Prima probă a scăzut numărul candidaților cu 24% din total, care nu au putut trece de un traseu utilitar și alerga 2 kilometri.

Nivelul de dificultate al probei este considerat ca fiind unul mediu (traseu utilitar-aplicativ, alergare de rezistență 2.000 m).

O persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu o dezvoltare fizică normală ar trebui să nu întâmpine dificultăți majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări, potrivit MApN.

Din candidații rămași după evaluarea fizică, 18% au picat evaluarea psihologică, iar dintre cei care au trecut primele două probe, 12% au picat la evaluarea medicală, potrivit Ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
276

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
771

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...