Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

Există interes pentru posturile scoase la concurs de Armata Română, dar peste jumătate dintre candidați nu trec examenul.

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

   Foto: Facebook / Recrutare MApN

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concurs au rămas vacante.

Procesul de recrutare-selecție s-a desfășurat în perioada februarie-aprilie 2024 și din totalul de 5.093 posturi scoase la concurs, doar 2.626 au putut fi ocupate de candidați admiși. Interesul există însă în rândul tinerilor din România, numărul total de candidați fiind de 6.448, dintre care 20% femei.

Cele trei probe de admitere, evaluarea fizică, psihologică și medicală au fost însă suficient de dificile pentru a duce la respingerea a peste 3.800 de candidați.

Doar 40% dintre candidați au reușit să treacă toate cele trei probe.

Cea mai dificilă s-a dovedit evaluarea fizică, unde aproape un sfert dintre candidați au picat. Prima probă a scăzut numărul candidaților cu 24% din total, care nu au putut trece de un traseu utilitar și alerga 2 kilometri.

Nivelul de dificultate al probei este considerat ca fiind unul mediu (traseu utilitar-aplicativ, alergare de rezistență 2.000 m).

O persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu o dezvoltare fizică normală ar trebui să nu întâmpine dificultăți majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări, potrivit MApN.

Din candidații rămași după evaluarea fizică, 18% au picat evaluarea psihologică, iar dintre cei care au trecut primele două probe, 12% au picat la evaluarea medicală, potrivit Ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
168

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
608

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
237

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...