Armă de contrabandă descoperită în locuința unui bărbat din Cândești

La data de 19 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control, pe linia respectării regimului armelor și munițiilor, la domiciliul unui bărbat de 50 de ani, din comuna Cândești, deținător autorizat de arme letale/neletale.

În urma verificărilor efectuate, armele pentru care deținea permis de port armă, nu erau păstrate conform legislației incidente, iar în locuință, a fost identificată o altă armă neletală, supusă autorizării, achiziționată dintr-o țară străină, care era păstrată, de asemenea, necorespunzător.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de peste 5.000 de lei și i-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor.

Totodată, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

(Comunicat de IPJ Botoșani; imagine generică)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...

„Casa de protocol a oamenilor străzii”, proiectul unei botoșănence care îi poate aduce titlul ”Omul anului!” (Foto, Video)

astăzi, 09:42

TVR a demarat sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portre...

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul (Foto)

astăzi, 09:37

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educaț...