Arestări la Botoşani, într-un dosar de contrabandă!

Descinderile făcute de procurorii DIICOT la mijlocul lunii ianuarie, la Botoşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate transnaţionale, ce a acţionat în cursul anului 2014 pe zona de nord a judeţului Botoşani, pe raza localităţilor Miorcani, Cotu Miculinţi şi Horia, la graniţa cu Republica Moldova, săvârşind în mod organizat şi repetat infracţiuni de contraband, se lasă în continuare cu arestări.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus, marţi, arestarea preventivă a unui cetăţean basarabean, Sliva Oleg, iar în cazul unui alt bărbat, Jitari Serghei, a disjuns propunerea de arestare preventivă a procurorilor, stabilindu-se termen pentru data de 26 februarie (DECIZIA instanţei).

În cursul cercetărilor, s-a stabilit că gruparea infracţională, din care făceau parte şi ceiu doi basarabeni, a introdus în ţară, în perioada mai-noiembrie 2014, cantitatea de 29.040 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de 16.540 pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru finalizarea dosarului penal, pe data de 15 ianuarie 2015 au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare, fiind descoperită şi ridicată de la locuinţele suspecţilor cantitatea de 3.580 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, o barca pneumatică, înscrisuri şi alte bunuri ce probează activitatea infracţională a suspecţilor.

În dosarul penal sunt cercetate, în calitate de suspecţi, 11 persoane, 9 din judeţul Botoşabni şi 2 din Republica Moldova.
După descinderi, s-a dispus reţinerea a patru barbaţi, acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, respectiv contrabandă sau complicitate la contrabandă cu ţigări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

astăzi, 21:58

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...