Arest la domiciliu pentru o botoşăneancă cercetată într-un dosar de trafic de persoane!

  O femeie din Săveni, anchetată de procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru trafic de persoane şi proxenetism va sta în arest la domiciliu, în urma unei decizii a magistraţilor Tribunalului Botoşani.

Mihaela Gabriela Zahariuc a fost arestată preventiv la începutul lunii aprilie, procurorii DIICOT propunând prelungirea arestului.

Cererea lor a fost respinsă, miercuri, de judecători care au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

“Dispune punerea în libertate a inculpatei, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6 din 31 martie 2014 emis de Tribunalul Botoşani, dacă nu este arestată în altă cauză. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul din oraşul Săveni, decât cu aprobarea instanţei. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu victimele sau cu membrii de familie ale acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, precum şi cu martorii audiaţi de către organul de urmărire penală. În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Procurorii DIICOT au descins la sfârşitul lunii martie în cinci locaţii pentru destructurarea unei reţele care s-ar fi ocupat cu traficul de persoane, în acest dosar fiind cercetate alte cinci persoane.

Membrii grupării sunt acuzaţi că ar fi traficat şapte tinere, din mediul rural, cărora le-ar fi promis câştiguri imediate, fiind ulterior obligate să se prostitueze în Botoşani, dar şi în Italia şi Franţa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...