Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor (de post)

Se calesc pe rand in ulei ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul. Se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic.

Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti.

Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac – aproape 45 minute – depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului.

Ingrediente

* ardei gras pentru umplut (congelat)
* 3 cepe
* 2 morcovi mai mari
* 5 buc rosii potrivite, din conserva
* ardei gras cubulete (congelat)
* 1/2 kg orez
* 1 cartof crud, ras
* frunze de patrunjel si telina
* ulei, sare, piper, bulion, marar uscat.

 

Pofta buna!

crestinortodox.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta Parcul „Mihai Eminescu” după proiectul de modernizare și reabilitare! (Foto)

astăzi, 11:15

Joi, la Primăria Municipiului Botoșani, a avut loc o conferință de lansare a proiectului „𝑼_𝑳𝑨𝑲𝑬𝑺: 𝑼𝒓𝒃𝒂𝒏𝑳𝒂𝒌𝒆𝒔: 𝑪𝒓𝒐𝒔𝒔-𝑩𝒐...

Călugărul din Hlipiceni, decorat de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Credință și Comuniune”

astăzi, 10:53

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit, joi, Ordinul „Credință și Comuniune”, persoanelor și instituțiilor implicate în organizarea ...

Medicii sanitar-veterinari din Suceava se pregătesc să închidă și ultimul focar de pestă porcină, dar se tem de cazurile din Botoșani!

astăzi, 10:41

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava încearcă să țină sub control pesta porcină africană, un virus care încă este contestat că ar exista ...