Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor (de post)

Se calesc pe rand in ulei ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul. Se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic.

Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti.

Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac – aproape 45 minute – depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului.

Ingrediente

* ardei gras pentru umplut (congelat)
* 3 cepe
* 2 morcovi mai mari
* 5 buc rosii potrivite, din conserva
* ardei gras cubulete (congelat)
* 1/2 kg orez
* 1 cartof crud, ras
* frunze de patrunjel si telina
* ulei, sare, piper, bulion, marar uscat.

 

Pofta buna!

crestinortodox.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Istoria unui vechi toponim din Botoșanii timpurilor trecute: De la Kirmizi karpuz” la Podu lui Harbuz”

astăzi, 09:18

La Botoșani, în veacul al XIX-lea, a existat un toponim, astăzi uitat cu desăvârșire: „Podu lui Harbuz”. Unde se afla această construcție destinată să unească zona com...

Predoiu vrea și poliție digitală: ”Trebuie intervenit în mediul on-line!” / „Vremuri de pace nu mai sunt”

astăzi, 08:50

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a pus accent asupra manipulărilor care sunt propagate în spațiul on-line. Oficialul a declarat că vor exista o serie de măsuri care vor fi adoptate &...

Botoșani: Pagube însemnate în urma unui incendiu într-o gospodărie. Pompierii au intervenit aproape două ore! (Foto)

astăzi, 08:48

Un incendiu s-a produs, ieri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Lișna. Două anexe au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. La caz s-au de...