Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor (de post)

Se calesc pe rand in ulei ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul. Se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic.

Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti.

Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac – aproape 45 minute – depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului.

Ingrediente

* ardei gras pentru umplut (congelat)
* 3 cepe
* 2 morcovi mai mari
* 5 buc rosii potrivite, din conserva
* ardei gras cubulete (congelat)
* 1/2 kg orez
* 1 cartof crud, ras
* frunze de patrunjel si telina
* ulei, sare, piper, bulion, marar uscat.

 

Pofta buna!

crestinortodox.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Motivul pentru care FC Botoșani renunță la Jordan Gele! Valeriu Iftime și-a pierdut răbdarea: „Punct”!

astăzi, 18:29

Jordan Gele este curtat de mai multe formații din România. Valeriu Iftime: „Ori vine cu inima deschisă, ori nu mai vine, punct” Scos din calcule de Gigi Becali, Jordan Gele e...

Implicarea României în război, cea mai mare temere în rândul românilor: ”Riscurile de securitate sunt reale”!

astăzi, 17:30

Îngrijorarea principală a 4 din 10 români este implicarea țării într-un război, arată cele mai recente date ale Barometrului INSCOP, publicate luni, 9 iunie. „Riscurile de...

Fenomen periculos printre șoferi. Titi Aur explică "metoda Suceava": "Aici sunt cei mai răi din toată țara!"

astăzi, 16:36

România continuă să ocupe o poziție alarmantă în clasamentul Uniunii Europene privind mortalitatea rutieră, situându-se pe primul loc la numărul deceselor cauzate de accidente ...