Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor (de post)

Se calesc pe rand in ulei ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul. Se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic.

Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti.

Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac – aproape 45 minute – depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului.

Ingrediente

* ardei gras pentru umplut (congelat)
* 3 cepe
* 2 morcovi mai mari
* 5 buc rosii potrivite, din conserva
* ardei gras cubulete (congelat)
* 1/2 kg orez
* 1 cartof crud, ras
* frunze de patrunjel si telina
* ulei, sare, piper, bulion, marar uscat.

 

Pofta buna!

crestinortodox.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - Sute de persoane din județele Botoșani și Suceava au beneficiat de consultații medicale gratuite

astăzi, 15:31

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat o nouă acțiune în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”, în județele Suceava și Botoșani. Sute de pers...

Accident grav la Curtești, intervin pompierii SMURD, traficul în zonă se desfășoară cu dificultate! (Foto, Video)

astăzi, 14:13

Un grav accident rutier s-a produs, în urmă cu scurt timp, la Curtești. La fața locului s-au deplasat echipele de intervenție – pompieri, polițiști și personalul medical SMURD. &nbs...

Trei licee şi 16 şcoli gimnaziale din Botoșani nu au autorizaţie sanitară!

astăzi, 14:00

Trei licee şi 16 şcoli gimnaziale din judeţul Botoşani vor începe anul şcolar fără autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul Şcolar Jud...