Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor (de post)

Se calesc pe rand in ulei ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul. Se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic.

Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti.

Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac – aproape 45 minute – depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului.

Ingrediente

* ardei gras pentru umplut (congelat)
* 3 cepe
* 2 morcovi mai mari
* 5 buc rosii potrivite, din conserva
* ardei gras cubulete (congelat)
* 1/2 kg orez
* 1 cartof crud, ras
* frunze de patrunjel si telina
* ulei, sare, piper, bulion, marar uscat.

 

Pofta buna!

crestinortodox.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel David: ”Profesorii pensionari nu iau din orele altora mai tineri, dar nu avem suficientă resursă umană!”

astăzi, 11:02

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, a declarat că profesorii pensionari „nu iau din orele altora mai tineri, dar nu avem suficientă resursă umană”. Acesta a spus că...

Alcoolemie de 1,13 la volan, botoșănean plasat sub control judiciar!

astăzi, 10:22

Polițiștii au oprit pentru control pe drumul județean DJ 292, în orașul Săveni, un autoturism condus de un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate. Întrucât emana hale...

ANSVSA: Recomandări pentru populație și verificări intensificate pentru comercianți în perioada în perioada Sărbătorilor de iarnă

astăzi, 09:33

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) adresează cetățenilor o serie de recomandări esențiale privind achiziția, manipularea și consumul alimen...