Ar putea fi ultimul an in care titularizarea se sustine la nivel national!

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant, sustine ca anul acesta ar putea fi ultimul in care concursul de titularizare se va desfasura la nivel national.

"Concursul este unul national, cu subiecte elaborate la nivelul Ministerului, cu corectari in centrele universitare, si este posibil ca acest concurs sa fie ultimul care sa aiba loc in acest format. Odata cu aplicarea noii Legi a Educatiei, concursul se trece la nivelul unitatii", a spus Axinte.

Cat priveste corectitudinea acestui examen, in cazul in care se va organiza la nivelul fiecarei unitati, liderul LSI a afirmat: "Optiunea mea personala este spre concursul la nivel national.  Personal, cred ca acest concurs este unul dintre putinele concursuri care se desfasoara in mod corect la nivelul tarii, in forma in care are loc. In momentul in care va fi in fiecare scoala, ma indoiesc ca va fi la fel".

In aceasta perioada au loc inscrierile pentru concursul national de titularizare, candidatii putandu-si depune dosarele pana pe data de 24 iunie.

Pentru anul scolar viitor, sunt puse la dispozitie peste 180 de posturi titularizabile, care au o viabilitate de patru ani. Se asteapta ca la concursul de titularizare de anul acesta sa se inscrie 700-800 de candidati.

Concursul va avea loc pe data de 13 iulie, in cele doua centre de examen de la Colegiul National "A.T. Laurian" si Scoala nr. 10. Rezultatele se vor afisa pe 18 iulie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
50

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
233

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
57

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...