Ar putea aparea replici ale cutremurului de miercuri dimineata

Mircea Radulian de la Institutul National de Fizica a Pamantului sustine ca seismul de astazi va fi urmat de o serie de replici.

"In mod normal, dupa un cutremur de o asemenea intensitate, ar trebui sa fie si replici. In general, replicile sunt mai mici, insa, in anumite cazuri, nu este exclusa producerea unui presoc, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea inregistrarii unor noi replici de o intensitate mai mare", a declarat Mircea Radulian, director stiintific in cadrul Institutului de Fizica a Pamantului.

Pana in acest moment nu a fost detectata nicio replica.

"Unele replici, care sunt foarte mici nu sunt detectate. Cu siguranta au loc, dar nu pot fi detectate", a adaugat Radulian.

Cutremurul a durat foarte putin, in jurul a doua secunde, propagarea undelor durand mai mult, in jurul a cateva secunde. Durata inregistrata de aparate, pentru Bucuresti, a fost de cateva sute de secunde, a precizat Radulian.

"Cutremurul a fost prea mic pentru a produce un tsunami, nu a fost la distanta mare de tarm, el resimtindu-se mai mult pe teritoriul Bulgariei", spune Mircea Radulian.

Zona in care s-a produs cutremurul este una cunoscuta ca fiind activa seiimic. De obicei, magnitudinea seismelor din zona nu depaseste 4 pe scara Richter, dar sunt posibile si seisme mai puternice, in 1901 inregistrandu-se un cutremur cu magnitudinea de peste 7 pe scara Richter, conform lui Radulian.

Un cutremur cu o magnitudine de 5,5 pe scara Richter s-a produs in aceasta dimineata la o adancime de 20 de kilometri in Marea Neagra. Seismul a fost resimtit la Bucuresti si in Dobrogea, dar si in Bulgaria.

sursa: Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
341

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
133

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
95

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...