Aproape un milion de conturi blocate anul trecut de ANAF. Acum, angajații ANAF sunt stresaţi că vor fi dați afară și nu-și mai pot îndeplini sarcinile de serviciu, spun sindicatele

Aproape un milion de conturi blocate anul trecut de ANAF. Acum, angajații ANAF sunt stresaţi că vor fi dați afară și nu-și mai pot îndeplini sarcinile de serviciu, spun sindicatele

ANAF a pus poprire pe aproape un milion de conturi ale persoanelor fizice şi juridice în primele 11 luni din 2019, suma colectată reprezentând însă puţin peste o cincime din cât i se datora, pentru restul demarându-se deja măsurile de executare silită.

„În perioada 01.01.2019 - 30.11.2019, ANAF a emis 954.657 adrese de înfiinţare a popririlor asupra conturilor bancare, atât pentru persoane fizice cât şi juridice. Valoarea totală a creanţelor cuprinse în adresele de înfiinţare a popririlor bancare emise în perioada 01.01.2019 - 30.11.2019 a fost de 14.950,26 mil lei, iar valoarea totală colectată a fost de 3.094,96 mil lei”, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, organele fiscale teritoriale aplică măsurile de executare silită pentru recuperarea obligaţiilor fiscale restante, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, etc.

“Informaţiile detaliate pe tipul impozitului, taxei, contribuţiei, etc pentru care au fost înfiinţate popriri sunt gestionate la nivelul organului fiscal, care administrează contribuabilii pentru care s-au început măsurile de executare silită”, se mai arată în comunicatul de presă.

În prezent, sindicaliştii ANAF susţin că angajaţii Fiscului sunt stresaţi de iminenta restructurare, nemaiputându-şi îndeplini sarcinile de serviciu legate de colectarea veniturilor la bugetul de stat.

Mai mult, printre cei care vor avea popriri pe conturi, în cel mai scurt timp, se vor afla chiar mulți din angajații ANAF, cea mai mare parte dintre ei având rate în curs la bănci, pe care nu vor mai avea de unde să le achite.

În prezent se apreciază că Ministerul de Finanțe va concedia 150 de oameni din posturile de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...