Aproape O TONĂ de medicamente, ascunse de un MEDIC. Metoda prin care le comercializa

Aproape O TONĂ de medicamente, ascunse de un MEDIC. Metoda prin care le comercializa
Aproape o tonă de medicamente, multe dintre ele expirate. Asta au găsit anchetatorii în cadrul unor percheziţii la unul dintre cabinetele doctoriţei Elena Muntean, soţia directorului de la Finanţe Bacău. Numele femeii a apărut prima oară în dosarul medicilor anchetaţi pentru mită în cazul comisiilor de evaluare a persoanelor cu handicap.

Doctoriţa se află deja în arest preventiv de 29 de zile, dar procurorii au extins cercetările în cazul acesteia şi au audiat mai mulţi farmacişti. În timpul audierilor, anchetatorii au aflat că inculpata ascundea medicamente şi au decis să facă percheziţii, la unul dintre cabinetele de apartament ale acuzatei.

"Este o cantitate ca într-un camion de mic tonaj, ca să spunem aşa. Urmează o amplă misiune de evaluare, de trecere în revistă a medicamentelor, am solicitat ajutorul Agenţiei Naţionale a Medicamentelor, a fost delegat personal de acolo ca să ne ajută să trecem în revistă, să vedem despre ce valori vorbim", a spus procurorul Felix Bănilă.

Potrivit anchetatorilor, medicul Elena Muntean obişnuia să le vândă pacienţilor medicamente cu bucata, pentru ca aceştia să nu aibă control asupra termenului de valabilitate. Ancheta va continua şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Inculpata ar fi făcut cereri pentru obţinerea unor scaune rulante pe numele unor persoane care, în realitate, nu au beneficiat de acestea. Contravaloarea lor a fost decontată din bugetul de stat. Medicul rămâne în arest preventiv până pe 24 noiembrie.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
307

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
341

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
283

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...