Aproape 700 de barbati din judetul Botosani se afla in concediu de crestere a copilului!

Aproape 700 de barbati din judetul Botosani se afla in concediu de crestere a copilului!
Tot mai multi barbati din judetul Botosani aleg sa renunte pentru o perioada la serviciu si sa intre in concediu de paternitate. Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Prestatii Sociale, dintre cei 3.028 de beneficiari ai indemnizatiei de crestere a copilului, aproape un sfert sunt tatici.

Sunt insa si situatii in care parintele care s-a aflat in concediu de crestere a copilului se intoarce la munca inainte de trecerea celor doi ani, cat are dreptul la aceasta indemnizatie. In aceasta situatie sunt 27 de tatici si 67 de mame, care primesc lunar un stimulent de 500 de lei.

"Pentru luna iunie avem in plata 679 de tatici si 2.349 de mame. Sunt tot mai multi care indeplinesc conditiile, sunt familii in care doar tata lucreaza, mama este casnica, si a depus dosarul. Ne asteptam ca la stimulente sa creasca procentul celor care se intorc la munca, dat fiind ca de la 1 ianuarie, potrivit noii legislatii din domeniu, stimulentul este de 500 de lei, fata de 100 de lei, cat era inainte", a declarat Sebastian Tocariu, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale.

De la inceputul acestui an a intrat in vigoare noua lege ce vizeaza concediile de crestere a copilului, respectiv de un an sau doi ani. Daca parintele alege sa stea acasa un an cu copilul, atunci va primi o indemnizatie cuprinsa intre 600 lei si 3.400 lei. In acest caz, parintele care se va intoarce la serviciu inainte de a face un an copilul va avea dreptul la un stimulent de insertie pe piata muncii de 500 lei, pana la implinirea a doi ani. Parintii au insa si o alta posibilitate, aceea de a-si lua concediu de crestere a copilului timp de doi ani. Insa ei vor beneficia de o indemnizatie de 600 lei pana la 1.200 lei. In aceasta situatie, chiar daca vor reveni la serviciu inainte de doi ani, nu vor avea dreptul la stimulentul de insertie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
114

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
411

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...